Katar, daha çok Türk turist çekmeyi hedefliyor

Katar, daha çok Türk turist çekmeyi hedefliyor

Katar Turizm Otoritesi (QTA) ‘Tawash’ çevrimiçi eğitim programına turizm sektörü profesyonellerinin kayıt olmasını teşvik etmek amacıyla bir lansman kampanyası yürütüyor

Kampanya kapsamında http://www.turkey.tawashqatar.com web sitesine kaydolup destinasyon eğitimini tamamlayan turizm sektörü profesyonellerine sürpriz ödüller verilecek

Katar Turizm Otoritesi (QTA), dünyanın dört bir yanındaki turizm profesyonellerinin birer “elçi” olarak Katar’ın turistik cazibelerini öncelikli pazarlarda başarıyla tanıtabilmeleri amacıyla TAWASH Seyahat Eğitimi programını Türkiye’de hizmete açtı. İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerinden sonra şimdi de Türkçe eğitim seçeneği sunan programa, turizm sektörü profesyonellerinin kayıt olmasını teşvik etmek amacıyla bir lansman kampanyası yürütülüyor.

QTA Pazarlama ve Tanıtım Kurulu Başkanı Rashed AlQurese, “Bu program, QTA’nın öncelikli olarak hedeflediği uluslararası ve bölgesel pazarlarda sektör oyuncularına yönelik olarak sürdürdüğü, farkındalık artırıcı faaliyetlerini desteklemek amacıyla tasarlandı. Eğitim programımız, Katar’ı daha iyi tanıtabilmek için sürdürdüğümüz çalışmaları destekleyecek bir akredite uzman ekibi yaratacak. Programın öncü mezunları, yüz yüze, internet üzerinden ve telefon aracılığıyla aktif bir şekilde Katar’a tatil paketleri satabilecek” şeklinde konuştu.

“Seyahat sektörü profesyonelleri sertifikalı birer Katar uzmanı olmaya çok ilgi gösteriyor” diyen Rashed AlQurese, “Dünya çapındaki acenteler, sayıları her geçen gün artan bir şekilde ülkemizin turizm potansiyelini keşfediyor ve Katar konusunda uzmanlaşmak istiyorlar. Kursumuzu tamamlayınca kendilerine sunulan büyük teşviklere hak kazanacak ve daha da önemlisi, Katar’ın tanıtımı konusunda değerli birer destekçimiz olacaklar” şeklinde konuştu.

QTA’nın çevrimiçi eğitim programının adı, Arapça’da “inci tüccarı” anlamına gelen ve ülkede petrol ile doğalgazın keşfedilmesinden önce nesillerin geçimini inci dalgıçlığından sağladığı geçmişine ithafen, Katar’ın zengin tarihini hatırlatan Tawash kelimesinden geliyor.

Tawash, her biri Katar’ın turizm alanında sunduğu belli başlı özelliklere odaklanan ve katılımcıların kendi hızlarına uygun bir şekilde tamamlayabilecekleri testler içeren 5 ayrı modülden oluşuyor. Tamamıyla internet üzerinden uzaktan eğitim şeklinde sunulan olan eğitim programı, katılımcıların kişisel zamanlamalarına uyabilecek şekilde tam esneklik sağlıyor. Türkçe tasarlanan çevrimiçi eğitim programına http://www.turkey.tawashqatar.com web sitesinden ulaşılabilir.

Bu yılın ilk yarısında Katar, 15.000'den fazla Türk ziyaretçiyi ağırladı. Tawash'ın Türkçe olarak hizmete sunulması QTA'nın İstanbul'daki temsilcilik ofisinin tanıtım faaliyetlerini destekleyerek daha çok Türk ziyaretçinin Katar’ı keşfetmesine olanak sağlayacak. 

katar2.jpg

skyline_architecture-025_preview-001.jpeg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.