Kayseri "elektrikli otobüsler" için ihaleye çıkıyor

Kayseri "elektrikli otobüsler" için ihaleye çıkıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, raylı sistem araçları büyüklüğünde elektrikli otobüslerin alımı için gerekli çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Başkan Çelik, kısa sürede ihaleye çıkacaklarını ve Mayıs ayından itibaren otobüslerin alımına başlayacaklarını kaydetti.

Kayseri ulaşımına elektrikli otobüsler de entegre oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çok önem verdikleri ulaşım alanında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Ulaşım ve toplu taşım yatırımlarıyla Kayseri´nin sadece bugününe değil geleceğine de yatırım yaptıklarını vurgulayan Başkan Çelik, “Bir taraftan katlı kavşak yatırımlarımız hızla devam ediyor, bir taraftan şehrimize büyük ölçekli alternatif yollar kazandırıyoruz, bir taraftan yeni raylı sistem hatları için çalışıyoruz, bir diğer taraftan da toplu taşımayı çok daha konforlu hale getirmek için yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Bu doğrultuda elektrikli otobüslerin şehir trafiğine entegre edileceğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “18 adet elektrikli otobüs alımı için ihale hazırlıklarını tamamladık. Bu otobüslerin 8 adeti raylı sistem araçları büyüklüğünde olacak. 25 metre uzunluğundaki 8 aracın yanı sıra 18 metrelik 10 adet otobüs daha alacağız. Kısa zamanda otobüslerin alımı için ihaleye çıkacağız ve Mayıs ayından itibaren otobüslerin alımına başlayacağız. Bu araçlar Bekir Yıldız Bulvarı´nda kullanılacak ve Yeni Şehir Hastanesi başta olmak üzere Mobilyakent, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi gibi insan yoğun bölgelere ulaşımı sağlayacak.”

Kaynak: Kayseri Haber

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.