KKTC'de taşımacılar greve gidiyor

KKTC'de taşımacılar greve gidiyor

Akaryakıta yine zam geldi. Kar-İş Başkanı ve Taksiciler Birliği Başkanı, zaten aylardır zararına hizmet verdiklerinin altını çizerek, hükümetin taşımacılık sektörüne yönelik herhangi bir adım atmayışı nedeniyle şikâyetçi…

Akaryakıt fiyatlarına yine zam geldi. Dün gece yarısından itibaren uygulamaya giren yeni fiyatlarla, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 5.81 TL, 98 oktan kurşunsuz benzinin litresi 6.01 TL, Euro Dizelin litresi 5,76 TL ve gaz yağının litresi de 5,59 TL oldu.28 Ağustos'tan beri 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4.97 TL, 98 oktan kurşunsuz benzinin litresi 5.16 TL, Euro Dizelin litresi 4.76 TL ve gaz yağının litresi de 4.65 TL'den satılıyordu.Akaryakıt ürünlerinin fiyatlarını artıran "2018 Mal ve Hizmetler (Düzenleme ve Denetim) (Kurşunsuz Benzin (95 ve 98 Oktan), Motorin (Mazot), Gazyağı ve Euro Diesel) Azami Satış Fiyatları Emirnamesi", Resmi Gazete'nin 19 Eylül tarihli sayısında yayımlandı.

fuat_topaloglu.jpg

TOPALOĞLU: “GREV ÇANLARI ÇALIYOR, HAYAT DURACAK”

Kıbrıs Postası’na konuşan Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, toplu taşımaya yüzde 20 zam geldiğini, fakat daha hayata geçmeden akaryakıta zam geldiğini vurguladı.  1 ay içerisinde benzin fiyatının 6.30’u bulabileceğini kaydeden Topaloğlu, aylardır zararına çalıştıklarını söyleyerek, “Grev çanları çalıyor, hayat duracak” ifadelerini kullandı.

“EN FAZLA ZARAR GÖREN BİZİZ”

Eylül ayı sonunda, akaryakıt fiyatlarının Türkiye ve Güney Kıbrıs ile eşit seviyeye geleceğini dile getiren Kar-İş Başkanı Topaloğlu, “Fakat önemli olan husus; oralardaki şartlarla bizdeki şartlar aynı değil, en fazla zarar gören biziz” dedi.

“HÜKÜMET ÇOK CİDDİ BİR ŞEKİLDE BU KONUYA KAFA YORMALI!”

Aşırı zamma da karşı olduklarını da hatırlatan Topaloğlu, aşırı zamların, taşımacılık sektörüne turist ve öğrenci kaybı olarak geri döneceğine dikkat çekti ve hükümetin çok ciddi bir şekilde bu konuya kafa yorması gerektiğini anlattı.

“BÖYLE GİDERSE ÖĞRENCİLER TAŞINMAZ, FEDAKÂRLIK SINIRLARINI FAZLASIYLA AŞTIK”

“Kârı bıraktık, günü kurtarmaya baktık, tüm bunlara rağmen günü de kurtaramadık” diyen Başkan Topaloğlu, öğrencilerin mağdur olmamaları için iyi niyetlerini sürdürdüklerinin altını çizerek, “Ama böyle giderse öğrenciler taşınmaz, fedakârlık sınırlarını fazlasıyla aştık” ifadelerini kullandı.

murat_karalar.jpg

KARALAR: “TAKSİMETRELERE YAPILAN ARTIŞI AKARYAKIT ZAMLARI YEDİ”

KKTC Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar, taksimetrelere yüzde 30 artışı, akaryakıt zamlarının yediğini belirterek, “Daha taksimetrelere ayar yapılamadan, akaryakıta yapılan zamdan dolayı, taksimetrelere yapılan artış bir anlam ifade etmedi” dedi.

“GREVE BAŞLAYACAĞIZ! FEDAKÂRLIK SINIRLARIMIZI AŞTIK”

“Daha ne kadar fedakârlık yapacağız?” diyen Karalar, durumun hükümet açısından tamamıyla fiyasko olduğuna dikkat çekti ve “Greve başlayacağız! Fedakârlık sınırlarımızı aştık” ifadelerini kullandı.

“ELDE VAR SIFIR! AYLARDIR ZARARINA ÇALIŞIYORUZ”

Dörtlü koalisyon hükümetinin göreve geldiğinden bu yana akaryakıta yaklaşık yüzde 80 zam yaptığının altını çizen Karalar, “Elde var sıfır! Aylardır zararına çalışıyoruz” diye konuştu.

“TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN İCRA EDİLECEK YERİ KALMADI”

Casinoların da taksicilik yaptığını, korsan taksicilerin hat safhada olduğunu anlatan Başkan Karalar, taşımacılık sektörünün maalesef icra edilecek yeri kalmadığını ifade etti.

Rahmican ÇALIŞKAN – KIBRIS POSTASI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.