Körfez halkının Dubai Port isyanı

Körfez halkının Dubai Port isyanı

Körfez’de yaşayan vatandaşlar Dubai Port ve çevre limanlarının yarattığı sorunlardan şikayetçi. Vatandaşlar özellikle karayolu ağında limana gelen TIR’ların tehlike saçtığını söylüyor

Körfez’de bulunan Dubai Port limanı başta olmak üzere, çevredeki limanlar vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Vatandaşlar,  D-100 karayolunu kullanan ve limanlara giden TIR’ların trafikte büyük sıkıntı yarattığını ve bölgede uzun TIR kuyrukları oluştuğunu belirtirken bu sıkıntının en iyi örneğini geçtiğimiz günlerde Körfez’de D-100’e girmek isteyen TIR’ın işçi servisi ile çarpışması ve 29 işçinin yaralanması ile yaşadıklarını söylediler.

TIR şoförleriyle tartışmalar artıyor

Körfez’de ikamet eden vatandaşlar, limanlara giden TIR şoförlerinin bölgede yaşayan vatandaşlarla sürekli bir tartışma halinde olduklarını iddia ederek, “TIR şoförleri ile vatandaşlar arasında kavgalar ve tartışmalar oluyor. Trafik kurallarını hiçe sayıyorlar ve bu durumla ilgili caydırıcı bir uygulama yok.  Dubai Port limanı tam çalıştığında 2000 TIR geleceği söyleniyordu. Bu kadar TIR nerede bekleyecek. Mahkemenin kesin kapatma kararına rağmen bu limana göz yumuyorlar” dediler.

Dubai Port sözünü tutmuyor

Türkiye’nin tümünde olduğu gibi Körfez’de de işsizlik büyük bir sorun. Üniversiteyi bitirmiş gençler kahvehanelerde işsiz oturuyorlar. Dubai Port Limanı açılırken bu limanın işçilerinin Körfez bölgesinden temin edileceği söylenmişti. Fakat konuştuğumuz kişiler bunun hiçte böyle olmadığını bölgeden çok az kişiye istihdam sağlandığını iddia ediyorlar. Bir başka iddia ise bu limanda çalışacak işçilerin hükümet tarafından atandığı yönünde. Vatandaşlar tüm mahkeme kararlarına rağmen açılışı yapılan ve bölgeye istihdam sözü verilen limanda bölge halkının çalıştırılmadığını söylüyorlar.

Ulaşım en büyük sorun

Körfez’de ulaşım en büyük sorunlardan birini teşkil ederken bir de trafiğe giren TIR’lar, karayolu trafiğinin iyice kitlenmesine neden oluyor. Sabah işe giderken ve iş dönüşlerinde vatandaşlar sefil oluyor otobüslerde balık istifi taşınıyorlar. İlimtepe ve Çamlıtepe arasında seyrek minibüs saatleri olması en büyük sorunlardan biri. İzmit’e hareket eden otobüsler ise ağzına kadar doluyor. Ulaşımın Körfez’de yaşayan insanlar üzerinde büyük bir stres kaynağı oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar trafik yoğunluğu oluşturan TIR şoförleriyle vatandaşların bu yüzden tartışma ve kavga içinde olduklarını söylüyorlar.

Kaynak: Mavi Kocaeli

LOJİPORT

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.