Limakport'tan açıklama: Vaka doğru, karantina yok

Limakport'tan açıklama: Vaka doğru, karantina yok

Limak İskenderun Limanı’nda hareketli günler yaşanıyor. "Limana yanaşan Ro-Ro gemisinde bulunan bir Türk TIR şoförü, koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı" haberi üzerine Limakport yetkilileri bir açıklama yayınladı.

Haberin bir gümrükçüden basına sızdırılarak “LimakPort’ta koronavirüse rastlandığı için liman karantinaya alınmıştır. Araç ve personel giriş-çıkışı geçici süre için durdurulmuştur. Araç göndermeyin” açıklamaları üzerine Limakport yetkilileri de, konunun doğru şekilde duyurulmadığından hareketle, bir bildiri yayınladı.

Bildiride şu bilgilere yer verildi:

Suudi Arabistan Duba limanı çıkışlı 15 Mart 2020 tarih ve saat 07:54 İskenderun Limanı varışlı MV Med Bridge isimli RoRo gemisindeki Türk vatandaşı bir tır şoföründe Tahliye başlamadan önce İskenderun Sahil Sağlık Denetleme birimlerince yapılan kontrollerde yüksek ateş tespit edilmiştir. Tır şoförü yetkililerce hemen hastaneye sevk edilerek koronavirüs testi uygulanmış ve sonuç beklenmektedir. Sonuç gelene kadar gemi ile temas limanımız yetkilileri ve kamu Kurumlarınca engellenmiştir. Limanın geneli ile ilgili herhangi bir karantina durumu söz konusu değildir. Limak Port İskenderun limanı aylar önceden koronavirüs ile ilgili gerekli tüm tedbirleri almış olup limanın tüm birimleri düzenli dezenfekte edilmektedir. Liman personeli tarafında gemiler ile temas mümkün olduğu kadar düşürülmüş ve uluslararası yaşanmamakta ve ticari faaliyetler devam etmektedir.

LOJİPORT
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.