Lufthansa Cargo’da zirve el değiştirecek

Lufthansa Cargo’da zirve el değiştirecek

Lufthansa Cargo, Brussels Airlines'ın başına CEO olarak atanan Peter Gerber'in yerine, mevcut baş ticaret sorumlusu Dorothea von Boxberg’in getirileceğini duyurdu.

Şirket, Gerber'in Mayıs 2014'ten beri Lufthansa Cargo'nun başında olduğunu ve Brüksel Havayolları'na atanmasının, yönetim pozisyonları için Grup çapında rotasyon politikasının bir parçası olduğunu söyledi.

Lufthansa hava kargo taşıyıcısının denetleme kurulu başkanı Harry Hohmeister, "Peter Gerber'e Lufthansa Cargo AG CEO'su olarak olağanüstü başarılarından dolayı teşekkür etmek isterim. Tutkulu bir havayolu yöneticisi olarak, son derece zorlu ve değişken lojistik işini çok başarılı bir şekilde yönetti ve motive ve kararlı bir ekiple birlikte, Son yıllarda Grubun kargo bölümünü şekillendirmede önemli bir rol aldı.

Dorothea von Boxberg ile birlikte şirket içinden deneyimli bir yönetici Lufthansa Cargo AG'nin başına geçiyor. O sadece bir satış uzmanı değil, aynı zamanda ürün geliştirme gibi büyük bir uzmanlığa da sahip. Yaratıcılığı ve kararlılığıyla bu olağanüstü zamanlarda Lufthansa Cargo AG'yi başarıyla geliştirmeye devam edecek” açıklamasını yaptı.

Dorothea von Boxberg kimdir?

Von Boxberg, Lufthansa Group'a 2007 yılında katıldı ve 2009'dan itibaren yolcu trafiği tarafında Strateji ve Yatırımlar bölümünün başkanıydı. Daha sonra ürün yönetiminde çeşitli yönetim pozisyonlarında bulundu. Von Boxberg, 2015 yılında Lufthansa Cargo'ya transfer oldu ve burada ilk olarak Global Satış Yönetimi'ne başkanlık etti ve ardından 2018'de ticaret müdürü olarak atanarak yönetim kuruluna geçti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.