Maersk’ten S. Arabistan uyarısı: Zararlara hazır olun

Maersk’ten S. Arabistan uyarısı: Zararlara hazır olun

Dünyanın en büyük konteyner operatörü Maersk, Suudi Arabistan’da tahliye olacak, Türkiye kaynaklı tüm yüklemelerin çeşitli ithalat yasakları ve/veya gümrük işlemlerinde yavaşlatmaya maruz kalacağı uyarısında bulundu.

Suudi Arabistan’ın Türk mallarına ambargo kararının sonuçlarını, önümüzdeki günlerde sık sık konuşacağız gibi gözüküyor.

Dünya deniz taşımacılığında konteyner yükü taşıyan en büyük operatör Maersk, yükleri Suudi Arabistan’a taşınan müşterilerini  uyardı.

Maersk’ten gönderilen yazıda şu açıklamaya yer verildi:

“Suudi Arabistan’da tahliye olacak, Türkiye kaynaklı tüm yüklemeler, çeşitli ithalat yasakları ve/veya gümrük işlemlerinde yavaşlatmaya maruz kalacaktır.

Bu bağlamda, birçok yükte terminallerde ciddi beklemeler yaşanabilir, veya ithalatçısı tarafından gecikmeli olarak teslim alınabilir ya da bu yüklemeler tamamen gümrüğe terkedilebilir.

Kontrolümüz dışında gerçekleşen bu problemler dahilinde, Türk Ticaret Kanunu Madde 1207 uyarınca Gönderilen, eşyanın teslimini isteme hakkını kullanmazsa, taşıtan, navlun sözleşmesi gereğince navlunu ve diğer alacakları (demuraj, detention, varış yeri lokal ücretleri ve Türkiye’ye geri iade navlunu dahil, fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere)  taşıyana ödemekle yükümlü olduğunu belirtmek isteriz.

Siz değerli müşterilerimize olası zararlarınızı minimuma indirmek adına gerekli gördüğünüz tüm önlemleri almanızı tavsiye ediyoruz.

Daha fazla bilgi ve detay için Maersk müşteri temsilcilerinizle temasa geçebilirsiniz.”

Selçuk ONUR - LOJİPORT (ÖZEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.