MAHLE, servis çözümlerini bir merkezde topluyor

MAHLE, servis çözümlerini bir merkezde topluyor

Merkez, gelecek dönemde iklimlendirme sistemleri ve şanzıman servisi için ekipmanların yanı sıra tanılama cihazları ve sürüş destek sistemlerinin kalibrasyonu için ekipmanlar da geliştirecek ve üretecek.

MAHLE Parma’da yeni Servis Çözümleri inşaatının köşe taşını yerleştirerek, servis ekipmanları ve donanımı alanındaki MAHLE çözümleri için önemli bir adım atıyor. Üç farklı yerde bulunan MAHLE Servis Çözümleri, yaklaşık 15.000 metrekare alana kurulacak bir çatı altında bir araya getirilecek. Merkez, gelecek dönemde iklimlendirme sistemleri ve şanzıman servisi için ekipmanların yanı sıra tanılama cihazları ve sürüş destek sistemlerinin kalibrasyonu için ekipmanlar da geliştirecek ve üretecek.

Siyaset ve iş dünyasından temsilcilerin katıldığı resmi temel atma töreni 1 Mart tarihinde yapıldı. Yeni merkezde araştırma ve geliştirme, üretim ve lojistik bölümlerinin yanı sıra eğitim salonları ve araç testi için servis alanı da yer alacak. Parma’daki araştırma ve geliştirme faaliyetleri, yeni küresel ürün platformları ve servis çözümleri çeşitliliği için zemin oluşturacak. MAHLE, yeni yerine 2020 yılının ilk çeyreğinde taşınacak.

MAHLE Aftermarket Genel Müdürü ve Kurumsal Yönetim Başkan Yardımcısı Olaf Henning, merkezin inşaatıyla ilgili şunu ifade etti: “Burada başlayan inşaat bizim için önemli bir kilometre taşı ve müşterilerimize gerçek rekabet avantajı sağlayan birinci sınıf servis çözümleri sunmaya devam etmemize olanak sağlayacak”. MAHLE adına Olaf Henning, inşaat projesinin hayata geçmesinde sundukları örnek destek için Parma belediyesine teşekkür etti.

mahle-rendering.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.