Marmaray’daki ilk blok tren Reysaş’a, ilk grupaj tren Mars’a ait

Marmaray’daki ilk blok tren Reysaş’a, ilk grupaj tren Mars’a ait

Bir süre önce yayınladığımız haberlerle ilgili ülkemizin iki güzide lojistik şirketi Mars ve Reysaş’tan art arda düzeltme yazısı geldi. Aslında başlıkta öne çıkardığımız “ilk” ibaresi iki firma için de doğru. Ayrıntılar haberimizde…

Daha önce Mars Lojistik tarafından sitemize gönderilen yazıyı sorumlu yayıncılık gereği yayınlamıştık. Aynı haberle ilgili bu kez Reysaş Lojistik’ten bir açıklama geldi.

Sayın Selçuk ONUR

Mars Lojistik’in talebi ile yayınlamış olduğunuz düzeltme yazısı “Araştırmalarımızla doğrulattığımız” ifadesini kullanmanıza rağmen doğruyu yansıtmamaktadır.

Bu nedenle bahsettiğiniz sorumlu yayıncılık ilkesi gereği aşağıdaki düzeltme yazısını yayınlamanızı rica ederiz.

“Şirketimizin Arifiye’den 21.05.2020 tarihinde hareket ettirdiği ve aynı gece Marmaray’dan geçen tren 18 vagon üzerinde 36 adet REYSAŞ konteyneri taşıyordu! Yola çıktıktan sonra her hangi bir ekleme ve bölme operasyonu yapılmaksızın aynı katar ile Macaristan’ın Sopron terminaline ulaşan trenimiz uluslararası raylı taşımacılık kural ve standartlarına göre BLOK TRENDİR! Dolayısı ile Marmaray hattı özelinde ilktir.

Düzeltme yazısı yayınlanmasını talep eden Mars Lojistik’e ait olan ve 15.05.2020’de Marmaray hattından geçtiği iddia edilen  tren ise 10 adet 45 pwhc ihracat konteyneri, 20 adet yurt içi taşıma konteyneri taşımaktadır. Yurtiçi konteynırlar bir firmaya, ihracat konteynırları başka bir firmaya aittir. Halkalı terminalinde ihracat konteynırlarını bırakmış, yurtiçi konteynırları ile yola devam etmiştir. Uluslararası raylı taşımacılık kural ve standartlarına göre GRUPAJ TRENDİR!

Bu verilerden açık ve net bir şekilde anlaşıldığı üzere MARMARAY HATTINI KULLANAN İLK BLOK İHRACAT TRENİ REYSAŞ LOJİSTİK TARAFINDAN YOLA ÇIKARTILMIŞTIR!

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.