Mitsubishi, dikiz aynasını kaldıracak

Mitsubishi, dikiz aynasını kaldıracak

Mitsubishi Electric, geleceğin otomobillerinden dikiz aynasını kaldırmaya hazırlanıyor. Kaldırılan aynaların yerine getirdiği teknolojiyle ise sürücülerin korkulu rüyası olan sorunlara son vermeyi planlıyor.

Otomotiv teknolojisinin yapay zeka ve elektronik teknoloji ile birleşmesi, sürücülere daha güvenli bir sürüş deneğimi yaşamasına olanak sağladı. İnsanın fiziksel olarak yetemediği konumları teknoloji devler geliştirdikleri teknolojilerle bir bir kapatmaya başladı.

Teknolojinin öncü isimlerinden biri olan Mitsubishi Electric’de geleceğin otomobilleri olan bu araçlara yeni bir özellik daha eklemeyi planlıyor. Özellikle kötü hava koşulları ve sunduğu açı ile sürücülere tam bir kontrol imkanı sunamayan dikiz aynaların yene Mitsubishi Electric, yapay zeka teknolojisine sahip kameralar yerleştirmeyi planlıyor. Bu proje ile il dikiz aynasız araçları da piyasaya sürmeyi planlıyor.

Yüzde 81 daha etkin tespit ediyor

Mitsubishi Electric'in geliştirdiği bu kamera nesnelerin tespiti koşundan büyük bir başarıya imza atıyor. İnsanlara oranla kamera, nesnelerin tespitini yüzde 14’ten yüzde 81’e çıkarıyor. Buna ek olarak teknoloji, sıradan aynalarda maksimum 30 metre olan tespit mesafesini 100 metreye çıkarıyor. Ayrıca sürücülerin korkulu rüyası kör nokta sorununu da tamamen ortadan kaldırıyor.

Söz konusu teknoloji yapay zeka ile birleştiren Mitsubishi Electric, yayalar, otomobiller ve motosikletler gibi farklı nesneleri insanlara göre kötü hava koşullarında, virajlı yollarda ve gece karanlıkta daha iyi algılayabiliyor.

YENİ ŞAFAK

www.lojiport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.