Okul servisiyle kaçak göçmen taşımacılığı

Okul servisiyle kaçak göçmen taşımacılığı

Okul servisleriyle ilgili son dönemde yaşanan skandallara bir yenisi eklendi. İstanbul Fatih’te 30 Kaçak göçmen, okul servis minibüsünün içinde yakalandı.

Servis minibüsünü, polisin dikkatini çekmemek için kullandığı belirlenen şebekenin, dördü Iraklı, beş üyesi gözaltına alındı. Polis, okullara servis hizmeti veren bir şirketten kiralandığı tespit edilen minibüse el koydu.

30 KAÇAK GÖÇMEN ÇIKTI

34 kaçak göçmen araç sürücüsü ile birlikte gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Iraklı 4 kişinin göçmen kaçakçısı, diğer 30 kişinin ise Suriye, Irak ve İranlı mülteciler oldukları belirlendi. Romanya üzerinden Avrupa’ya gitmek için çeteyle anlaştıklarını ifade eden 30 kaçak göçmenin sırt çantalarında altı can yeleği bulundu.

Polisin tespitine göre, okul servisinde yakalanan 30 kaçak göçmen, Avrupa’ya gitme hayaliyle insan tacirleriyle anlaştılar.

5 İLE 10 BİN DOLAR ARASINDA PARA VERDİLER

Uluslararası çete üyesi olan bu kişilere 5 bin ile 10 bin dolar arasında para verip kaçak yollarla İstanbul’a geldiler. 4 çete üyesiyle Romanya’ya geçmek için Edirne’ye doğru harekete geçtikleri anda yakalandılar.

Amaçları Meriç Nehri üzerinden şişme botlarla önce Bulgaristan’a, oradan Romanya’ya gitmekti. Göçmenlerin sınır dışı edilme işlemi sürerken, 4 insan taciri ile okul servisinin şoförü olan Türk’ün sorgusu sürüyor.  

HABER10

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.