OMSAN, 15 lokomotif 350 ile vagon ile başlıyor

OMSAN, 15 lokomotif 350 ile vagon ile başlıyor

TCDD Taşımacılık ile Omsan Lojistik arasında 15 lokomotif ve 350 vagon kiralama sözleşmesi bugün Ankara'da imzalanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın himayelerinde, demiryolu taşımacılığının serbestleştirilmesi ve rekabete açılmasının hukuki temelini oluşturmak amacıyla, 1 Mayıs 2013 tarihinde yayımlanan “6461 Sayılı Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun” çerçevesinde OMSAN Lojistik AŞ ile TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında İşbirliği ile Lokomotif ve Vagon kiralama sözleşmesi, bugün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı toplantı salonunda bugün saat 16.00’da imzalanacak.

15 LOKOMOTİF 350 VAGON KİRALANACAK

Tren işletmeciliği yapmak üzere Omsan Lojistik A.Ş. ile TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında yapılacak sözleşme ile Divriği- İskenderun parkurunda yapılacak cevher taşımalarında kullanılmak üzere söz konusu firmaya 15 adet elektrikli lokomotif ve 350 adet cevher vagonu kiralanacak.

Böylece, serbestleşme ile özel şirketlerin kendilerine ait araç, personel ile yük ve yolcu taşımacılığı yapabilmelerine imkan sağlanması sonucunda; Omsan Lojistik AŞ, TCDD Taşımacılık A.Ş'den çeken ve çekilen araç kiralarken, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilme süreçlerinin tamamlanmasının ardından “Demiryolu tren işletmecisi” statüsüne sahip ilk firmalardan olacak. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.