Onlarca vagon çürümeye terk edildi

Onlarca vagon çürümeye terk edildi

Kocaeli halkı, Adapazarı - İstanbul arası hizmet verecek olan banliyö trenini yıllardır beklerken Köseköy muhitinde yer alan lojistik depolama alanında onlarca tramvay vagonu çürüyor.

Sakarya-Kocaeli-İstanbul arasında hizmet veren Adapazarı Ekspresi 2014 yılında Yüksek Hızlı Tren Hattı inşası nedeniyle durduruldu. O tarihten bu yana Adapazarı Ekspresi'nin seferlerine devam edebilmesi için yıllar içerisinde pek çok girişimde bulunuldu. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi olarak YHT hattını defalarca denetledi, banliyö seferlerinin başlatılması için talepte bulundu. Seferlerin 2018 yılında başlayacağı duyuruldu.

 SEFERLER BAŞLATILMADI

Henüz düzenli olarak seferlere başlayan bir banliyö seferi mevcut değil. Kent halkı banliyö beklerken Kartepe Köseköy’de yer alan lojistik depolama alanında onlarca tramvay vagonu çürüyor. Çürüyen vagonların üzerinde sokak sanatçılarının yaptığı görsel çalışmalar renk katıyor.Vagonlar amacı dışında kullanılarak bir estetik değer ortaya koysa da vagonların çürüyerek işlevsiz hale gelmesi, tren olarak kullanılamaması vatandaşın tepkisini çekiyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.