Oregon, teminatta  hızlı büyüyecek

Oregon, teminatta hızlı büyüyecek

150 milyon TL’lik transit teminata ulaşarak T1 çözümlerinde Türkiye’deki en büyük 3 oyuncudan biri konumuna gelen Oregon, Romanya ve Almanya ofislerini yakında nakliyecinin hizmetine sunacak.

Oregon, iki önemli rakibinden yaptığı transferlerle önümüzdeki günlerde adından sıklıkla söz ettirecek gibi gözüküyor. Stratejilerini “İş yapış şekillerine biraz çomak sokacağız” diye özetleyen Oregon Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, “Amacımız, geliştirdiğimiz teknolojiyi Avrupa’ya satıp buradan elde edilen geliri kendi nakliyecimizin hizmetine sunmak olacak” diye konuştu.

Farklı yöntemlerle 45’lik konteyner kiralayacaklar

selcuk-yilmaz.jpg2019 ile birlikte konteyner pazarında da aktif olarak söz sahibi olacaklarını vurgulayan Selçuk Yılmaz, “500 adet 45’lik konteyner ile pazarda yer almak istiyoruz. Burada en önemli farkımız tek yönlü kiralama da yapmak olacak. Çünkü, nakliyeci ekonomideki yaşanan konjonktür nedeniyle ihracat yükü bulabiliyor ama ithalat yüklerinde sıkıntı yaşanıyor. Farklı konteyner kiralama yöntemleriyle o kayıplarının da önüne geçmek istiyoruz. Belirli süreli ya da tek yön kiralama hizmetleri vereceğiz. Özetle kara nakliyesi yapmak için gerekli teknik bilgi, donanım, ekipman ve mevzuatta yaşanabilecek sorunlar konusunda destekler sağlayacağız” açıklamasını yaptı.

Gündemde Blockchain de var

Blockchain teknolojisiyle üretilmiş çok ciddi bir yazılım üzerinde çalıştıklarının altını çizen Genel Müdür Selçuk Yılmaz, “Bu konuda ar-ge yapmış ve çok iyi sonuçlar ortaya koymuş firmalar var. Onların da deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Bu bilgilerimizi de nakliyecinin kullanabileceği daha esnek çözümler haline getirme arzusundayız.  Bir başka çalışmamız da, kamera sistemleri. Bir kayıt sistemi ama uygun maliyetli bir kayıt sistemi sunmak istiyoruz. Araç takipte neler yapılabilir diye bakıyoruz. Değişik eğitim modelleri üzerinde çalışıyoruz. Buralardan ortaya çıkacak ürünler global yapıda yürüyecek ve pazarlama alanımız da Avrupa olacak. Romen, Polonya nakliyecisine satacağız. Burada oluşturduğumuz değer de ortak değer haline gelecek” ifadelerini kullandı.

tirlar-001.jpgOregon A takımı sahaya inmeye hazır

Şu an 150 milyon TL’lik transit teminata ulaşarak Türkiye’deki en büyük oyunculardan biri konumuna geldiklerini ifade eden Yılmaz, “Var olan bir şirketi yeniden yapılandırıp güçlendiriyoruz.  Oregon, artık sadece yurtiçi taşımalarda değil, uluslararası taşımalarda da teminat veriyor. Tüm bu yapılanları daha da geliştirme arzusundayız. Rakiplerimizle aynı hizmeti çok daha uygun fiyatlarla veriyoruz. Beyan açamadığımız herhangi bir ülke yok. İhracat taşımalarında, tüm AB ve EFTA ülkelerine; ithalat taşımalarında ise, Türkiye’nin tüm gümrük idarelerine olan taşımalardaki çözüm ortağıyız.”

Spedisyonları iş ortaklarımız olarak görüyoruz ve karşı değiliz

Spedisyonların verdiği hizmetleri yalnızca transit beyandan ibaret görmemek gerektiğini ifade eden Oregon Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, “Onlar da nakliyecinin ihtiyacı olduğu anda ve zor zamanlarında hızlı bir şekilde çözüm üretiyor.  Spedisyonlar, hayatın gerçeklerinden oluşmuştur. Biz de onların nakliyeci için ürettiği değerin farkındayız. Onları %100 bypass ederek bir beyanname oluşturamazsınız” sözleriyle yiğidin hakkını yiğide verdi.

“Derneklerden geldiğimiz için müşteri değil üyemiz görüyoruz”

huseyin-kiyak-001.jpgGenel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kıyak, sektörün en önemli oyuncularından SGS’nin genel müdürlük koltuğundan Oregon’a transfer oldu. Çalışma sahalarını “Yepyeni ve fazlasıyla sektörü tanımayı gerektiren bir iş yapıyoruz”  şeklinde özetleyen Kıyak, şöyle devam ediyor: “Tüm bunlar da insan kaynağıyla gerçekleştirilir. Biz bu insan kaynağını uzun vadede daha da güçlendirip sektörde kendini kanıtlamış insanlarla çalışıyoruz. Bir de en büyük farklılığımız üst yönetimin tamamına yakınının derneklerden gelmiş olmasıdır. Masanın her iki tarafını da çok iyi biliriz. En önemlisi de hala müşteriye değil, üyeye hizmet etme prensibiyle çalışırız. Karayolu taşımacısı ilgi görmek ister. Maalesef sektörün itibarı yerlerde, buna rağmen özveriyle çok önemli işler yapıyorlar ama gerekli ilgiyi göremiyorlar. O ilgiyi gördüklerinde daha iyi işbirlikleri olduğuna şahit olacaksınız. İşte dernek geçmişimiz bize bunu öğretti.”

Yaklaşık bir yıldır Oregon bünyesinde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştığını ifade eden Hüseyin Kıyak, “Oregon’u yaklaşık 5 yıllık bir geçmişi varken devraldık. Alışkanlıkları ve iş yapış şekillerini hemen değiştirmek çok zordur. Yıllardır direkt müşteriyle değil de, aracılarla iş yapan bir şirketi dönüştürmeye çalışıyoruz. Henüz %100 başarılı olduğumuzu söyleyemem ama beklediğimizden de iyi ilerledik. Bir anlamda yapısal bir dönüşüm sağladık. Öte yandan Oregon, yurtiçi taşımalarda teminat sağlayan bir şirket görüntüsündeydi. Biz şu an yurtiçini terk etmeden kalburüstü uluslararası taşımacılarla çalışmaya başladık. Onların istediği temel şart olan da teknik altyapıyı hazırlıyoruz. Birtakım ülkelerde yapılanmalar gerçekleştirdik, yazılım değişimleri yaptık. Bu hiç kolay bir süreç değil, bir yıldır çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

“Kurumsal hafızamızın gücü bizi doğru çözümlere taşıyor”

bulent-akcay-001.jpgOregon’un Operasyon Müdürü Bülent Akçay da, konusunda en tecrübeliler arasında gösteriliyor. 2006 yılında RODERNET projesinin başında, henüz işler TIR karnesi ile yürürken T1 sisteminin ne kadar çağdaş ve gerekli olduğunu anlatmaya çalışmış taşımacılık camiasına…

O da durumunu “Yaşanan bütün sorunların ve çözümünün de içindeydik” şeklinde özetleyip şöyle devam ediyor: “Oregon’un güzel bir avantajı var. TOBB UND’nin önceki genel müdürü Selçuk Yılmaz, şirketimizin genel müdürü. Onun bir kurumsal hafızası var. Bir de, RODERNET, SGS’de yapılanlar ortada. Bunların getirdiği know how’ı da harmanlayarak çok güçlü bir yapıya ulaştık. Bir taşımacıdan talep geldiğinde anlatmak istediğini çok iyi analiz edip, çözüm üretebiliyoruz. Şu an yeni bir yazılım üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz, işin en yoğun ve sancılı anında nakliyecinin çalışmalarına sekte vurmadan elini güçlendirecek bir program hazırlamak. Ara yüzde ciddi değişiklikler yapıyor, her gün yeni özellikler katıyoruz. Teminat sorunumuz yok, tecrübe fazlalığımız var. Oregon, aslında sektördeki ilk firma. Ama pazardaki konumuna bakarsanız 3. sırada gözüküyor. Bizim hedefimiz ilk sıraya yerleşmek, tüm çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz, hep birlikte zirveye de çıkacağız.”

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.