Otellerin korkulu rüyası kendi havayolu şirketini kuruyor

Otellerin korkulu rüyası kendi havayolu şirketini kuruyor

The Times of London, Airbnb şirketinin kurucusu Brian Chesky’nin bir süredir havayolu kurmak için çok gizli çalışma yürüttüğünü yazdı.

The Times of London, otellerin korkulu rüyası olan Airbnb şirketinin kurucusu Brian Chesky’nin bir süredir havayolu kurmak için çok gizli çalışma yürüttüğünü yazdı. 192 ülkede 33 bin şehirde 800 binin üzerinde kiralık mekan seçeneği sunan ve 31 milyar dolarlık değere sahip Airbnb şimdi de havacılık sektörüne giriyor. 

Chesky, havacılık sektörüne girmek ve farklı konseptler geliştirmek için epey zaman harcadıklarını doğruladı. Brian Chesky havacılık sektörüne girmek için ciddi hazırlık yaptıklarını belirtti ancak detay vermedi.

Seyahat endüstrisi uzmanları, iyi finanse edilen bir şirket olan Airbnb’nin ticari havacılık piyasasına girmesinin büyük bir olay olacağına ancak hali hazırda bazı havayolları ile yaptığı ortaklıkların bu durumdan olumsuz etkileneceğine vurgu yapıyor.

Airbnb’nin kuracağı yeni havayolunun sektörde dengeleri nasıl değiştireceğini kestirmenin şimdiden güç olduğu zira bunun nasıl bir havayolu olacağı, hangi hatlarda uçacağı, ne tür uçaklarla operasyon yapacağının henüz bilinmediğine dikkat çekiliyor. 

Airbnb’nin muazzam müşteri veri tabanı ve güçlü liderliği göz önüne alındığında, hava yolu işine girmeyi seçerse başarılı olacağı yorumları yapılıyor.

Bazı analistler ise Airbnb'nin kendi havayolunu kurma yerine kurumsal seyahat topluluğuyla bağlantı kurmanın daha iyi yollarını arayacağına vurgu yapıyor.

2008 yılında San Francisco’da kurulan şirket, geçen yıl 2.6 milyar dolar ciroya ulaşmış, 93 milyon dolar net kar açıklamıştı. Şirketin dünya çapında 3 bin 100 personeli bulunuyor.

Türkiye Turizm

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.