Otogar tahliye ediliyor, yerine teknokent yapılacak

Otogar tahliye ediliyor, yerine teknokent yapılacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nın 15 gün içinde boşaltılacağını açıkladı. İmamoğlu, ‘Bu güzel otogarı biz akla ve bilime peşkeş çekeceğiz" demişti.

İstanbul’da önemli bir dönem başlıyor… Uzun süredir kentin gündelik ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olan, otopark krizi ile kamuoyunda sık sık gündeme gelen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı resmen tahliye ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu alanın tahliye edileceğini açıkladı. Başkan İmamoğlu 15 Temmuz Demokrasi Otogarı için işletmeci şirkete 15 gün süre verdiklerini ifade etti. İBB geçen cuma günü firmaya 3 gün içinde otogarı boşaltmaları için ihtarname çekmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen ay otogarı gezerek alt katlarına inmiş, oradaki düzensizliği ve tehlikeli manzarayı görünce, “Böyle bir yere çocuğum girmez, eşim girmez. 16 milyon İstanbullunun çocuğu eşi buraya nasıl girsin?” ifadelerini kullanmıştı.

OTOGAR YERİNE TEKNOKENT YAPILACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha önce otogarı teknokent yapacaklarını ifade etmişti. İBB Başkanı, “Çok net ifade ettim. Daha önce birkaç sıfat içeren tanımlama olduğu için öyle ifade ettim. Dedim ki, ‘Bu güzel otogarı biz akla ve bilime peşkeş çekeceğiz.’ Nedir o? Biz burayı büyük bir yeşil alan içerisinde bilim, Ar-Ge ve teknokent merkezine dönüştürmek istiyoruz.

Yani yüksek teknolojiye insan yetiştiren, eğitim veren, meslek öğreten bir merkeze dönüştürmek istiyoruz. Var olan yapının büyük bir revizyona ihtiyacı var. Bütün bunları yerine getirerek kendi içinde değerli bir ekosistem oluşturmak istiyoruz.

Bu ekosistemin aynı zamanda Bayrampaşa, Esenler, hatta Güngören'i pozitif etkileyecek bir yatırım olacağını şimdiden görüyorum. Biz kurumsal çıkarımıza bakmayız, toplumsal menfaatin peşindeyiz. O bakımdan biz burada gerçekten 21. yüzyıla yakışan, İstanbul’un göbeğinde insanların nefes aldığı keyifli bir merkez yapacağız. Yoksa biz burada AVM yapacak anlayışa sahip değiliz. Çok net” diye konuşmuştu.

SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.