Otomotiv devlerinden "ultra hızlı" şarj istasyonu

Otomotiv devlerinden "ultra hızlı" şarj istasyonu

Otomotiv sektörünün devleri BMW, Mercedes, Ford ve Volkswagen ortaklığında Avrupa'yı 400 ultra hızlı şarj istasyonuyla donatmayı hedefleyen projenin haritası Audi tarafından paylaşıldı.

Dev otomobil üreticileri BMWMercedesFord ve Volkswagen’in ortaklığında Avrupa’nın dört bir yanına örülecek Ionity adındaki “ultra-hızlı” elektrikli araç şarj istasyon ağı yavaş yavaş şekilleniyor. Şarj istasyonlarının hangi noktalara konumlandırılacağını gösteren harita ilk kez ortaya çıktı.

ionity-harita.png

Dört üreticinin işbirliği ile yürütülen bu çalışma, Tesla’nın Süper şarj ağından sonra elektrikli araç şarj altyapısı için yürütülen en önemli girişim olarak görülüyor.

Hedef yıl sonuna kadar 100 istasyon 

Bu girişimin merkezinde 2020 yılına kadar Avrupa’nın dört bir yanını 350kW’a kadar kapasitede 400 şarj istasyonuyla donatmak yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ilk 20 istasyonu kurarak iş başı yapan Ionity’de yeni hedef, bu yılın sonuna kadar toplam istasyon sayısını 100’e çıkarmak.

Ionity ile ilgili çeşitli haberler daha önde de ortaya çıkmıştı. Ancak, tamamlandığında ne kadar kapsamlı bir proje olacağını gösteren harita ilk kez paylaşıldı. Bu haritayı, geçen hafta Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen bir konferans sırasında ortaklardan biri olan Audi paylaştı.

İstasyonlar uzun mesafe odaklı olacak 

Ionity projesinde yer alan tüm istasyonlar otoyollar boyunca konumlandırılacak ve tıpkı Tesla’nın Süperşarj ağı gibi uzun mesafeli yolculukları destekleme odaklı olacak.

Şarj istasyonlarının çoğunun ilk başta 150kW kapasiteye sahip olması bekleniyor. Bu değer, daha yüksek şarj kapasitesine sahip elektrikli araçlar gelmeye başladığında yükseltilecek.

Audi’nin iddiasına göre, bu yılın sonunda satışa çıkması beklenen e-tron quattro SUV modeli bu şarj ağından tam olarak faydalanan ilk araç olacak.

Donanım Haber

https://www.lojiport.com/otomotiv-devlerinden-ultra-hizli-sarj-istasyonu-101044h.htm

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.