Özeller “karsız” iç hatları kapattı, ceremeyi THY çekiyor

Özeller “karsız” iç hatları kapattı, ceremeyi THY çekiyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Özel havayolu şirketleri 20-25 uçağı bir anda iç hatlardan kesti. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için geniş gövde uçaklarımızı dar gövdeli hatlara göndermek zorunda kalıyoruz" dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yazılım hatası nedeniyle aylardır yerde beklettikleri 24 Boeing 737 Max 8 tipi uçakların zararı için taksimetrenin çalıştığını söyledi. Aycı, “Bu beni çok rahatsız ediyor. Sözleşmeden doğan haklarımızı kullanmak için müzakerelerde bulunuyoruz” dedi.

Şu anda havada olması gereken 24 uçağı kullanmamasından kaynaklanın sıkıntının büyüklüğüne dikkat çeken Aycı, “24 uçağın yerde olması beni çok rahatsız ediyor” dedi. Sorunun çözülmesi için üretici firmayla görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Aycı, bu yılki meseleyi bu yıl halletmeye çalıştıklarını kaydetti. Sözleşmeden doğan haklarını kullanmak için müzakerelerde bulunduklarını anlatan Aycı, güçlü ve köklü bir firma olan Boeing’in bu sorunu çözeceğine inandığını dile getirdi.

20-25 uçağı iç hatlardan aldılar

Max sıkıntısından dolayı kıstıkları seferlerin yüzde 60’nın dış hatlarda, yüzde 40’ının ise iç hatlarda olduğunu belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker, iç hatlarda yazın yaşanan sıkışıklıkta diğer firmaların 20-25 kadar uçağı iç hatlardan alıp dış hatlara kaydırmanın etkili olduğuna dikkat çekti. Tatil sezonunda yaşanan fiyat artışının asıl nedeninin bu olduğunu belirten Aycı, Boeing 737 Max gibi bir sıkıntıları olmamasına rağmen diğer yerli hava yolu şirketlerinin daha fazla gelir elde etmek için iç uçuşlarını kıstığını ve yurt dışı uçuşlarını arttırdığını belirtti.

Aycı, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Bizim uçuş kesme sebebimiz belli. Max krizi yaşamayan firmalar neden iç hat uçuşlarını kestiler veya azalttılar. Ortada haksız ve etik olmayan bir durum var. Regülatör kurumlar bu konuya bakmalı. İç hatlarını yüzde 30-35 arasında daraltmaya gittiler. THY’yi suçlamak kolay fakat madalyonun bir de diğer yüzü var. 20-25 uçağı bir anda iç hatlardan kestiler. Bizim resim olarak bir şikayetimiz yok ama bu işin de bir yolu yordamı var. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için geniş gövde uçaklarımızı dar gövdeli hatlara göndermek zorunda kaldık."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.