Pegasus ve THY zarardan kâra geçiş yaptı

Pegasus ve THY zarardan kâra geçiş yaptı

Geçtiğimiz yılı zararla kapatan iki havayolu firması bu sene kârlı bir yıl geçirdi.

2017 yılına ait finansal tabloların Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirilmesine devam ediliyor. Bu kapsamda iki havayolu firmasının bildirimleri dün gerçekleşti. 2016 yılını 47 milyon lira zarar ile kapatan Türk Hava Yolları 2017 yılında ise 639 milyon lira net kar elde ettiğini açıkladı. Türk Hava Yolları tarafından KAP’a bildirilen 2017 yılı finansal sonuçlarına göre THY’nin bu yıl içerisinde toplam cirosu da yüzde 35 artış göstererek 39,8 milyar liraya ulaştı.

Pegasus da Karlı Bir Yıl Yaşadı

Pegasus tarafından KAP’a yapılan açıklamada ise şirketin 2017 yılında 501 milyon lira kar elde ettiği belirtildi. 2016 yılında 136 milyon lira zarar etmiş olan şirket geçtiğimiz yıl bu zararı fazlası ile telafi etmiş oldu. Pegasus’un açıklamalarında 2017’de elde edilen kar marjının ardında misafir sayısında yüzde 15 artış ve yüzde 7 kapasite artışı olduğu ifade edildi.

Firmanın geçtiğimiz yıl içerisinde iç hatlarda doluluk oranı yüzde 87,2, dış hatlardaki doluluk oranı ise yüzde 80,5 seviyesinde oldu. Firma 2018 yılında da çift haneli karlılığını korumayı hedefliyor. Yeni yılda yolcu büyümesinin yüzde 11 ila 13 oranında olması beklenirken kapasite artışının da aynı seviyelerde olacağı tahmin ediliyor.

Filoyu Genişletecek

Pegasus KAP’a yaptığı açıklamada mevcut filosunun da genişletilmesinin planladığını belirtti. Bu kapsamda 2018 yılında filoya dahil edilecek 10 uçak ile toplam sayının 81’e ulaşacağı belirtilirken 2020 yılının sonunda toplam 94 uçağın olması hedefleniyor.

Ekonomi 7 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.