PSA'nın yeni hafif ticarileri Doblo'nun işini zorlaştıracak

PSA'nın yeni hafif ticarileri Doblo'nun işini zorlaştıracak

PSA Grubu'nun tamamen yenilenen hafif ticari ailesinden ilk tanıtılan model Citroen Berlingo oldu…

PSA Grubu’nun hafif ticari ailesinden Citroen Berlingo, Peugeot Partner ve Opel/Vauxhall Combo ile birlikte paylaşacakları EMP2 platformunun temelleri üzerine geliştirilmiş yepyeni nesliyle karşımızda.

1996’dan bu yana 1.7 milyon adet satılan model, markanın toplam satış rakamlarında da çok önemli bir yere sahip olduğunu gösteriyor.

Dış tasarımın ön yüzünde, binek araç ürün yelpazesindeki ögeler kullanılan yeni Berlingo’ya arkadak bakıldığında hafif ticari araçların olmazsa olmazı köşeli hatları ve prizmatik hacmi belli oluyor.

Yeni Berlingo’da 100 litre artan bagaj hacmi, 2.7 metrelik düz yükleme zemini (XL’deki yükleme uzunluğu 3.05 metre), bağımsız ve yerinden kolayca sökülebilir üç arka koltuk, katlanır ön yolcu koltuğu gibi bu sınıf otomobiller için tercih sebebini belirleyen çok önemli geliştirmeler var. Ayrıca hafif ticariden daha çok LAV (Leisure Activity Vehicle) tipi yani daha çok kompakt bir MPV gibi lanse edilmek istenen bu yeni modelde, 19 adet yeni sürüş destek sistemi ve 4 farklı medya arayüzü bağlantı seçeneğine yer verileceğinin altı çizilmiş.

Yepyeni BlueHDi 1.5 dizel ve PureTech 1.2 benzinli motorlar, EAT8 otomatik şanzıman ve daha konforlu süspansiyonla buluşturularak, bu yeni modelle ailesinin potansiyel müşteri kitlesi genişletilmeye çalışılmış.

berlingo-3-001.png

4.4 metrelik M ve 4.75 metrelik XL gövde seçenekleriyle 5 ya da 7 kişilik oturma düzeni de müşterilerin beğenisine sunuluyor.

HeadUp Display, adaptif hız sabitleyici, elektrikli el freni, 180 derecelik geri ve çevre görüş kamerası, Grip Control, rampa kalkış desteği, çekiş stabilite kontrolü,
kablosuz indüktif akıllı telefon şarjı, 8” ekranda Connect NAV DAB gibi sınıf standartlarını belirleyici yeni özellikler opsiyonel olarak alınabilecek.

Hürriyet Oto

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.