Rusya’ya direkt Ro-Ro hattı gündemde

Rusya’ya direkt Ro-Ro hattı gündemde

Putin’in ‘Ukrayna’ üzeri ithalata yasak getirmesinin ardından gündeme gelen, Rusya’ya direkt Ro-Ro hattı talebine bakanlıklar yeşil ışık yaktı. Ro-Ro hattı kurulması için iki ülkenin ulaştırma bakanlıkları tarafından çalışma grubu kurulması kararı alındı

Rusya taşımalarında ihracatçıyı ve nakliyeciye müjdeli haber geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin’in ‘Ukrayna’ üzeri ithalata yasak getirmesinin ardından gündeme gelen, Rusya’ya direkt bir Ro-Ro hattı kurulması talebine bakanlıklar yeşil ışık yaktı. Önceki gün Soçi’de yapılan toplantı ile Rusya ve Türkiye arasında direkt bir Ro-Ro hattı kurulması için iki ülkenin ulaştırma bakanlıkları tarafından çalışma grubu kurulması kararı alındı.

Hatırlanacağı üzere Rusya Devlet Başkanı Putin, geçtiğimiz haftalarda yayınladığı bir kararname ile Rusya Federasyonu'na Ukrayna üzerinden gerçekleştirilen çeşitli gıda ürünlerinin yanı sıra bazı makine ve araçların da bulunduğu 150'den fazla ürünün ithalatına yasak getirmişti. Bu düzenleme ile 2018'de 30 bini aşan Rusya'ya ihracatın yaklaşık 12 bini Ukrayna üzerinden gerçekleştiren Türk ihracatçılar, yeni bir sorunla karşı karşıya kalmış, Türk nakliyeciler Rusya’ya direkt Ro-Ro hattı kurulmasının bu noktada en ideal çözüm olduğunu açıklamıştı. İki ülkenin ulaştırma bakanlıkları konuyu Ankara’da gündeme aldı.

roro-001.jpg

Aysel YÜCEL - DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.