S. Gökçen kapatıldı, Pegasus uçağı 3'e bölündü

S. Gökçen kapatıldı, Pegasus uçağı 3'e bölündü

Pegasus Havayolları'na ait bir uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıktı. Ağır hasar alan uçak üçe bölünerek yanmaya başladı. Sabiha Gökçen Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı.

Sabiha Gökçen'de yaşanan uçak kazasının ardından havalimanında kırmızı alarm durumuna geçildi ve diğer uçuşlar iptal edildi. Yaralı ya da can kaybına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Yolcuların bir kısmı, kendi imkanlarıyla üç parçaya ayrılan uçaktan çıkmaya çalışıyor. 

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasu uçağının iniş esnasında sert bir şekilde yere çarptığı ve önce yandığı, ardından 3 parçaya ayrıldığı açıklandı. Savrulan uçağa ilk müdahaleyi havaalanı itfaiyesinin yaptığı bildirildi. Yolcuların tamamının tahliye edildiği ifade edildi. Uçağın 177 yolcu taşıdığı, pilotların ağır yaralı olarak enkazdan çıkarıldığı, yolculardan da yaralıların olduğu ama can kaybının olmadığı ifade edildi. 

Bu arada, İstanbul semaları yoğun uçak hareketine sahne oluyor. Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Atatürk Havalimanı da haftalar önce kapatılmıştı. Yeni İstanbul Havalimanı da, hem kötü hava koşullarıyla boğuşuyor, hem de aşırı yoğunluk yaşıyor. Uçakların Çatalca, Silivri ve Ankara dahil farklı havalimanlarına yönlendirildiği bildiriliyor. 

Pilotlar Derneği Başkanı Necmi Ekici, 5 yıldır ek pist yapılamadığını, kazanın da pistte biriken yağmur suyu nedeniyle yaşanmış olabileceğine dikkat çekti. Bir pilotaj hatasının da olmadığını düşündüğünü kaydetti. 

https://twitter.com/i/status/1225083599579504646

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.