Safiport Derince'de artık PDI hizmeti de verilecek

Safiport Derince'de artık PDI hizmeti de verilecek

Safiport Derince, 14 Aralık Perşembe günü saat 12.00’da gerçekleştirdiği özel lansman ile yeni hizmete açtığı toplam 37 bin 500 metrekarelik PDI (Teslimat Öncesi Kontrol) sahasını misafirlerine tanıttı.

Liman işletmeciliği sektörüne hızlı bir giriş yapan ve de art arda yeniliklere imza atan Safiport Derince, özelleştirme sonrası yaptığı teknolojik yatırımlar ile mevcut hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Safiport Derince, otomotiv sektörü için dikkat çekici bir gelişme olan PDI (Teslimat Öncesi Kontrol) hizmetlerini de bünyesine dahil ederek müşterilerine konforlu ve inovatif bir hizmet sunmaya başladı. Türkiye’de benzeri olmayan tesisin, Avrupa’daki örneklerine kıyasla bazı üstünlükleri bulunuyor. 

Safiport Derince, 14 Aralık Perşembe günü saat 12.00’da gerçekleştirdiği özel lansman ile yeni hizmete açtığı toplam 37 bin 500 metrekarelik PDI sahasını misafirlerine tanıttı. Otomotiv sektörü tarafından ilgi ile izlenen lansmanda, PDI aşamaları yerinde uygulamalı olarak gösterilirken tanıtım filmi ve sunumlar eşliğinde katılımcılara hizmetin tüm detayları hakkında bilgi verildi. 

LİMAN SAHASI İÇİNDE OLUŞU İLE AVANTAJ YARATAN PDI HİZMETİ

PDI hizmetinin liman sınırları içerisinde yapılmasının avantajları Safiport yetkililerince şöyle anlatıldı; “Araçların liman sahası sınırlarından dışarı çıkmadan, 35 bin metrekarelik stok alanı ve 2 bin 500 metrekarelik kapalı alanda PDI yapabilme özelliği ile elleçleme sayısındaki azalmaya bağlı olarak, lojistik kaynaklı hasarlar minimize edilebilecek. İthalat araçlarının tahliye noktasından bayilere direkt sevkiyatı ile lojistik maliyetlerinde de büyük bir avantaj sağlanacak.”

Safiport, PDI’ın liman içinde yapılmasından doğan avantajlara ek olarak liman sınırlarında standart olarak uygulanan kalite kontrol, iş güvenliği politikalarıyla müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Alt yapısı tamamlanan anlık veri akışı ile araçlar için verilen her hizmet aşamasında yüzde 100 izlenebilirlik sunuyor. Bu teknoloji ile de Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. 

Safiport Derince’de PDI (Pre Delivery Inspection) Binası daha sonra büyüyebilme özelliğine göre tasarlanmış olup mevcut uygulamada; Yıkama, Kurutma, Alt Gövde Kontrolu, Işık Tüneli sabit istasyonlarından oluşan üç hat ile hizmet vermeyi hedefliyor.

Tesisin yatırım sürecinde Avrupa’daki benzer örnekleri yerinde gezilmiş; en yenilikçi fikirler kullanılarak Türk limanlarında olmayan bir ilk gerçekleştirilerek kendi kendine yetebilen, sürdürülebilir bir tesis oluşturuldu.

Yeşil liman olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Safiport Derince, çatısında Solar Panelleri kullanılarak inşa edilen PDI ofisi ile yeşil liman hedeflerine bir adım daha yaklaşmış bulunuyor. Tüm aydınlatmalarında düşük karbon salınımlı LED ürünler kullanılan tesisin çatısındaki aydınlatma boşlukları ile güneş ışığından faydalanılıyor. Yapılan otomasyon ile de tüm aydınlatmaların uzaktan kontrolüne, enerji tüketim takibine ve senaryolara göre yönetimine olanak sağlanıyor.

Çevreci Liman Safiport Derince’de Geri Dönüşüm İle Tekrar Kullanılabilen Su Çevreci işletme özelliğini temel hedeflerinden biri olarak benimseyen Safiport, PDI binasındaki “Yıkama” alanında kullanılan modern geri dönüşüm tesisi ile bulunduğu bölgedeki kaynakların verimli kullanılmasına ve minimum atık çıktısı ile de doğanın korunmasına katkıda bulunuyor.

safiport-derincede-pdi-hizmeti-basliyor_1.jpgsafiport-derincede-pdi-hizmeti-basliyor_2.jpgsafiport-derincede-pdi-hizmeti-basliyor_4.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.