Sarp'ta geçişler normale döndü

Sarp'ta geçişler normale döndü

Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan sistemsel bir arızadan dolayı Türk tarafında oluşan TIR yoğunluğu gideriliyor.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, yaptığı açıklamada, Sarp Sınır Kapısı’nda 8 Ocak Perşembe günü akşam saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Polis Bilgi Sistemi (PolNet) sisteminde meydana gelen arızdan dolayı yaklaşık 24 saat araç trafiğine kapandığını belirterek, söz konusu arızanın giderildiğini ve kapıda araç geçişlerinin normale döndüğünü söyledi.

sarp-sinir-kapisi-(3).jpgSistemsel arızadan dolayı yaklaşık 7 kilometrelik tır kuyruğu oluştuğunu ve arızanın giderilmesinin ardından tır kuyruğunun yaklaşık 3 kilometreye kadar düştüğünü belirten Doğanay, “Perşembe günü 15. 30 sularında sistem arıza yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğünün gayretli ve özverili çalışmaları neticesinde arıza Cuma günü akşam 21. sularında giderildi. Günlük ortalama 750 tır giriş ve çıkış yapıyor. Gümrükte görevli tüm ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışıyor. Kapıdaki araç ve yaya geçişleri normal seyrinde devam ediyor” dedi.

Doğanay, sistemdeki arızanın giderilmesinin ardından bugüne kadar yaklaşık 3 bin tırın kapıdan giriş ve çıkış yaptığını kaydetti.

sarp-sinir-kapisi-(4).jpg

Hayati AKBAŞ / HOPA-LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.