Scania,  Northvolt ile “Yeşil pil” üretecek

Scania, Northvolt ile “Yeşil pil” üretecek

Scania, bir diğer İsveç şirketi olan Northvolt ile Västerås kentinde bulunan Northvolt Laboratuarları’nda, ticari araçlara güç sağlamak için optimize edilmiş akü hücrelerinin üretimini geliştirmek ve pazarlamak için birlikte çalışacak.

Scania, 10 milyon Euro’luk bir yatırımla elektrikli araçlar için pil üretimine soyundu. Şirket, bu amaçla yine bir İsveç kuruluşu olan Northvolt ile yatırım anlaşması imzaladı.

Scania Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Henrik Henriksson: “Müşterilerin sürdürülebilir ulaşım çözümlerini seçmesini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Elektrifikasyon, fosil yakıtsız ulaşım sistemine geçişte önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, mevcut pil hücresi teknolojisi, ağır ticari müşterilerinin iş gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmelidir. Biz de Northvolt'la birlikte bu doğrultuda büyük ilerleme kaydedebileceğimize inanıyoruz” dedi.

Northvolt’un kurucu CEO’su Peter Carlsson ise, “Scania’nın ürün ve iş uzmanlığı ile bizim ileri teknoloji üretim yöntemimiz bir araya geldiğinde, ağır ticari araç pazarında en yüksek kalitede, düşük maliyetli fakat yüksek kalitede pil hücreleri üretebileceğimiz konusunda ikna olduk” diye konuştu.

Ağır ticari araçlar için, şarj altyapısının hem daha sağlam hem de daha düşük maliyetli şekilde sürdürülebilir pil hücrelerinin sürekli geliştirilmesi; ticari açıdan uygulanabilir elektrifikasyonda geniş çaplı bir pazar atılımı için büyük önem taşımakta. Farklı nakliye görevleri farklı elektrifikasyon sistemlerini şart koşuyor. Bu yüzden, yüksek verimlilik için değişen ihtiyaçlara uyum sağlayacak şekilde gelişim gerekli.       .

northvolt.jpgnorthvolt-battery.jpg

Çeviri: Kıvılcım ONUR / LOJİPORT

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.