Seferler iptal, Çanakkale gemi geçişlerine kapandı

Seferler iptal, Çanakkale gemi geçişlerine kapandı

İstanbul'da hava bir anda karardı, İDO ve BUDO seferleri iptal edildi. Lodos nedeniyle Çanakkale Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı. Kars’ta ise sıcaklıklar eksi 25 dereceye kadar düştü.

Marmara Denizi'nde etkili olan lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'ne gelen yerli ve yabancı bandıralı 41 şilep ve tanker, hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy sahiline demirledi. Ayrıca, lodos nedeniyle yüksekliği yaklaşık 3 metreyi bulan dalgalar, Süleymanpaşa sahilindeki bankları yerinden sökerek çay bahçelerindeki masa sandalyelere de zarar verdi.Yetkililer vatandaşları lodos nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıyor.

PİLOTLARIN ZOR ANLARI

İstanbul'da etkili olan lodos uçuş trafiğini de etkiledi. Atatürk Havalimanı’nda lodostan kaynaklanan olumsuzluk nedeniyle uçaklar piste güçlükle inebildi. Bazı uçakların inişe geçtiği sırada lodosun etkisiyle sallandığı gözlendi. İniş sırasında aldıkları sert rüzgarla yalpalayan uçaklar, ilginç görüntüler oluşturdu. Beşik gibi sallanan uçakları görenler panik yaşadı.Uçakların pilotları zor anlar yaşadı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.