‘Sosyal kooperatifçilik treni’ yarın kalkıyor

‘Sosyal kooperatifçilik treni’ yarın kalkıyor

Bakan Pekcan, “Dezavantajlıların istihdamında, kadınların işgücüne katılımını artırmada sosyal kooperatifler kullanılacak. Sosyal Kooperatifler Tanıtım Treni yarın yola çıkıyor” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, uluslararası standartlara ve küresel gelişmelere paralel olarak yeni bir kooperatifçilik modeli oluşturduklarını belirterek, “Yeni modelle dezavantajlı grupların istihdamında, kadınların iş gücüne katılımını artırmada sosyal kooperatifler yaygın olarak kullanılmaya başlanacak” dedi. Pekcan, ‘Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi’ni geliştirdiklerini ifade etti.  Pekcan, dezavantajlı grupların istihdamı, eğitim ve sağlık gibi yarı kamusal hizmetlerindeki farklılıklar, kadınların işgücüne katılımının düşük olması gibi sorunların çözümünde sosyal kooperatiflerin büyük rol oynayacağını vurguladı. 

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Ticaret Bakanı Pekcan, sosyal kooperatiflere ilişkin yeni mevzuat çalışmalarına başladıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Kooperatif mevzuatında ve ilgili diğer mevzuatlarda gerekli görülen değişiklikleri içerecek bir mevzuat taslağı hazırlayacağız. Uzun süreli işsizler, göçmenler, bağımlılar, engelliler, eski hükümlüler gibi dezavantajlı grupların çalışma hayatına entegrasyonunda, kadınların işgücünü katılımını artırmada sosyal kooperatifler yaygın olarak kullanılmaya başlanacak.” 

İŞSİZLİKLE MÜCADELE 

İşsizlik oranının yüksek olduğu illerde ve özelleştirilen kamu kurumlarında işçi kooperatifi modelini teşvik edeceklerine işaret eden Pekcan, “Yaratılacak imkanlar, sadece kadınların iş piyasasına girişini kolaylaştırmayacak, aynı zamanda daha fazla ve yeni iş olanaklarının da yaratılmasına imkan tanıyacak” diye konuştu. 

11 ilde istihdama katkı

Proje kapsamında, tanıtım, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri planladıklarını belirten Bakan Pekcan, ‘Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni’yle 11 ilde tanıtım faaliyetleri düzenleneceğini kaydetti. Bu doğrultuda, TCDD Taşımacılık AŞ ile işbirliği protokolü imzaladıklarını bildiren Pekcan, trenin ilk olarak 1 Ekim’de (yarın) Ankara’dan hareket edeceği bilgisini paylaştı. 

AKŞAM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.