Suudi Flynas Trabzon’a direkt uçacak

Suudi Flynas Trabzon’a direkt uçacak

Suudi havayolu şirketi Flynas, İstanbul, Adana ve Hatay uçuşlarına Trabzon’u da ekledi. 2018’de başlayacak Trabzon seferleri, Karadenizi de şahlandıracak

Havacılık sektöründe 10'uncu yılını kutlayan Suudi Arabistan özel havayolu şirketi Flynas, Türkiye'de hedef büyüttü. İstanbul, Adana ve Hatay'a Cidde ve Riyad'dan yolcu taşıyan şirket, gelecek yıl Trabzon'a da direkt uçuş başlatacak. Flynas CEO'su Paul Byrne, Suudi Arabistan Türkiye arasında toplam 550 bin yolcu taşıdıklarını belirterek, "Gelecek yıl bu oranı 650 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Filolarında 28 uçaklarının olduğunu anlatan Byrne, 120 yeni uçak siparişi verdiklerini kaydetti. Byrne, "Yeni filo için yaklaşık 7.5 milyar dolar yatırım yaptık. Ağustos 2018'de uçaklar filomuza katılacak" şeklinde konuştu. Türkiye'ye gelen Suudi turistin yüzde 21'ini taşıdıklarını belirten Flynas Türkiye Genel Müdürü Cem Tanyeri de, "2011'de haftada 11 sefer yapıyorduk. Şimdi 33 sefer düzenliyoruz. Gelecek yıl Trabzon uçuşuyla 38 sefere çıkacağız" diye konuştu. Türkiye'ye ilk seferi 2011'de yaptıklarını aktaran Tanyeri, 6 yılda 8 kat büyüdüklerini kaydetti. Tanyeri, "En büyük sıçramayı da ülkemizin en zor dönemlerden geçtiği 2015-2016 yıllarında yaptık. Suudiler ülkemizi çok seviyor. Türkiye'yi Katar krizinden ayrı tutuyorlar. Biz de yatırımlarımıza hiç ara vermedik çünkü Flynas'ın Türkiye'ye güveni tam" ifadelerini kullandı.

Karadeniz turizmine katkı

Flynas'ın Türkiye'deki partneri olan Sky Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Bayka, Trabzon uçuşlarının özellikle Karadeniz turizmine ciddi bir ivme kazandıracağını söyledi. Türkiye'de tur operatörü olarak hizmet verdiklerini aktaran Bayka, "Bu yıl 100 bin kişiye tur sattık. Bunun 20 binini Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan'dan getirdiğimiz turistler oluşturuyor" dedi. 2018'de incoming operasyonlarını 4 kat büyütmeyi hedeflediklerini aktaran Bayka, "Trabzon seferleriyle Suudi Arabistan'da büyümeyi ve 80 bin kişiyi ülkemize getirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Sabah

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.