Taksicilere büyük vergi avantajı

Taksicilere büyük vergi avantajı

Ticari plakaların değer artışı kazançlarının Gelir Vergisi'den istisna edilmesini öngören madde KDV Kanunu tasarısına eklendi.

Ticari plakaların değer artışı kazançlarının Gelir Vergisi’nden (GV) istisna edilmesini öngören madde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerine devam edilen KDV Kanunu tasarısına önerge ile eklendi.

Önergede ilgili madde ile yapılacaklar şu şekilde ifade edildi:

“Yapılan düzenleme ile taksi dolmuş, minibüs ve umum servislere ilişkin ticari plakaların elden çıkarılmasından doğan değer artışı kazançlarının tamamının, bu plakaların elde tutulma süresi gibi şartlar aranmaksızın gelir vergisinden istisna edilmesi ve bu suretle bu kazançların değer artışı kazancı olarak vergilendirilmemesi sağlanmaktadır.”

İlgili madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerine devam edilen “KDV Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”na eklendi.

Öte yandan eklenen bir diğer madde ile ilgili plakaların devrine ilişkin işlemlerden alım satım bedeli üzerinden binde 30 oranında noter harcı alınması öngörüldü.

Sözcü

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.