TAV 84 bin yolcuya hizmet verdi

TAV 84 bin yolcuya hizmet verdi

TAV Havalimanları, geçen yıl 133 milyon euro net kâr elde etti. TAV’ın konsolide cirosu 2013 yılında 904 milyon euro oldu. Şirket, işlettiği havalimanlarında...

TAV Havalimanları, geçen yıl 133 milyon euro net kâr elde etti. TAV’ın konsolide cirosu 2013 yılında 904 milyon euro oldu. Şirket, işlettiği havalimanlarında önceki yıla göre yüzde 17 artışla yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet verdi.

TAV Havalimanları İcra  Kurulu Başkanı Sani Şener, “Finansal olarak, 2013 yılı için ortaklarımıza ve paydaşlarımıza bildirdiğimiz tüm hedeflere ulaştık. FAVÖK’te yüzde 16 büyüyerek 381 milyon euro’ya ulaştık” diye konuştu. Sani Şener şöyle devam etti:

Tarihinin en yüksek kârı

“Net kârda yüzde 3’lük bir artış yakaladık ve 133 milyon euro ile TAV Havalimanları Holding tarihinin en yüksek kârını elde ettik. Bu rekoru, dövizdeki hareketlere bağlı  oluşan nakit olmayan yabancı para çevrim farkı giderleri ve ertelenmiş vergi giderine rağmen yakaladık.”

Şener, faaliyetlerine bakıldığında ilk göze çarpanın, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yüzde 14’lük yolcu büyümesiyle 51 milyon yolcuyu geçmesi ve bu yolcu sayısıyla Avrupa’nın en büyük beşinci, dünyanın en büyük 17. havalimanı  haline gelmesi olduğunun altını çizdi.

İzmir iç hatlar terminalini mart ayı içinde hizmete almayı  planladıklarını belirten Sani Şener, bu yatırımın bitmesiyle Türkiye’nin büyük  turizm potansiyeline ev sahipliği yapan Ege’ye yakışır bir giriş kapısını tamamlamış olacaklarını vurguladı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.