Tek şarjla 1700 kilometre yaptı

Tek şarjla 1700 kilometre yaptı

Protera markasına sahip Catalyst E2 Max tipi elektrikli bir yolcu otobüsü, yeni bir rekor kırdı. Araç, tek bir şarjla tam 1770 kilometrelik menzile ulaşmayı başardı. Bu mesafe, bir elektrikli aracın şimdiye kadar yaptığı en uzun mesafe olarak kaydedildi.

660 kWh gücünde bataryası olan Protera Catalyst E2 Max yolcu taşıma otobüsü ABD'de üretiliyor. Aracın ulaştığı bu menzil oldukça önemli olarak görülüyor. Bu sayede kara taşımacılığında, uzun mesafeli yolculukların mümkün olabileceği de kanıtlanmış oluyor.

Söz konusu mesafe, herhangi bir otobüsün bir defada her hangi bir yakıta ihtiyaç duymadan alabileceği en uzun mesafe olarak değerlendirilirken, Protera, gelecekte üreteceği bataryaların daha uzun mesafeleri aşabileceğini de ifade ediyor. Üretici firma elektrikli otobüslerin gelecekte kara taşımacılığında önemli bir rol oynayacağını savunuyor.

Bu noktada önemli olan unsur, Protera Catalyst E2 elektrikli motorunun ne kadar zamanda şarj olabileceği? Protera firması uzun mesafeleri hedefleyen otobüs, çöp kamyonu ve taşımacılık yapan araçların "dur-kalk" yaparken potansiyellerinin azabileceğini de söylüyor. Çünkü uzun şarj süreleri, bu tip araçların iş performansını düşürebiliyor. Protera, bu sorunu giderebilmek için hızlı şarj olabilen sistemler de geliştiriyor. Protera, önümüzdeki 4 yıl içerisinde, bu sorunları da aşabileceklerini ifade ediyor.

Kaynak: www.electriccarmap.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.