THY-İGA kavgası büyüyor!

THY-İGA kavgası büyüyor!

İnşası devam eden İstanbul Yeni Havalimanı için hazırlıklar sürerken havalimanı işletmecisi İGA ile THY Yönetimi arasındaki anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi.

İnşası devam eden İstanbul Yeni Havalimanı için hazırlıklar sürerken havalimanı işletmecisi İGA ile THY Yönetimi arasındaki anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yatırım projelerinden olan İstanbul Yeni Havalimanı için çalışmalar son sürat devam ediyor. 29 Ekim 2018’de açılması planlanan ve tüm fazları tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması beklenen İstanbul Yeni Havalimanı’nın en önemli aktörlerinden biri olacak THY ile İGA arasındaki anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz aylarda Türk Hava Yolları Yönetimi ile havalimanı işletmecisi İGA arasında tahsis edilecek körüklerle ilgili sorunlar yaşanmıştı.

Şubat ayında gündeme gelen iddialara göre; Aycı havalimanındaki yolcu köprülerinin ortasından 10 tanesinin sadece THY'ye ait olmasını istedi. Köprülere THY logosu giydireceklerini ifade eden Aycı, köprülerin boş olması halinde bile başka bir uçağın yanaşmasını kabul etmeyeceğini kaydetmişti. THY’nin ayrıca, 3. havalimanı yönetiminden Duty Free satışlarından kâr payı istediği de iddia edilmişti.

Şimdi de CIP gerginliği

Atatürk Havalimanı’ndaki operasyonların sonlanmasıyla birlikte İstanbul Yeni Havalimanı’nı kendine üs olarak belirleyecek olan THY’nin şimdi de İGA yönetimiyle business class yolcular tarafından kullanılacak olan CIP Salonu konusunda sıkıntı yaşadığı öğrenildi.

Türk Hava Yolları’nın Atatürk Havalaimanı’nda olduğu gibi diğer alanlardan tamamen bağımsız bir CIP Lounge Salonu için alan talebinde bulunduğu ancak bu talebin olumlu karşılanmadığı öğrenilirken, THY’ye tahsis edilmesi planlanan alanın diğer yolcuların kullandığı alanın yakınında bir yerde olacağı iddia edildi.

GENEL MÜDÜRLÜK İÇİN YER ARAYIŞI

Öte yandan İstanbul Yeni Havalimanı’nı üs haline getirmeyi planlayan Türk Hava Yolları Yönetimi, Atatürk Havalimanı’nın yanıbaşında bulunan Genel Müdürlük Binası’nın da taşınması konusunda girişimde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

THY yeni genel müdürlük binasını havalimanı arazisinde konuşlandırmak istediği ve tüm operasyonları buradan yönetmek istediği öğrenilirken, mevcut arazi üzerinde yer arayışlarının sürdüğü ancak henüz bu konuda da bir anlaşma sağlamadığı belirtildi.

Airporthaber

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.