THY’den pilot ve kabin memurlarına 23 santigrat derece uyarısı

THY’den pilot ve kabin memurlarına 23 santigrat derece uyarısı

Türk Hava Yolları, kabin memuru ve pilotlar için talimat hazırladı.

Türk Hava Yolları bugün yayınladığı emirle yerde ve havada kabin sıcaklığının 23 santigrat derecede tutulmasını istedi. Yolcuların THY uçaklarında en çok şikâyet ettiği konuların başında gelen ‘kabin ısısı’ bu uygulama ile 23 santigrat derecede sabitlenecek.

THY’de bazı durumlarda yer desteği alınamaması halinde pilotlar APU olarak adlandırılan, genellikle de kuyruk bölümünde yer alan sistemi çalıştırarak elde edilecek elektrik ile klima sistemi sürekli soğuk hava üflenmesi sağlanacak. APU’nun arızalı olması durumda ise güç köprüden veya uçağa bağlanacak harici güçten alınacak elektrik ile iklimlendirme sistemi çalıştırılacak.

YOLCU ŞİKAYETLERİNİN BAŞINDA GELİYOR

Türk Hava Yolları’nın en çok şikâyet aldığı konuların başında kabin ısısı geliyor. Yolcular uçağa gelirken genellikle yoğun bir koşuşturmadan geçiyor. Güvenlik, sonrasında uçağa yetişme, son kontrol derken vücut ısısı yükseliyor. Bu durumda bir de uçakta aşırı sıcakla karşılaşınca, koltuğuna geçinceye kadar yolcu aşırı terliyor. Şikayetler artmaya başlıyor.

Havada ise sıcak kabinle birlikte sıvı kaybı yükseliyor. Kabin irtifası 8 bin feet yani yaklaşık 2 bin 600 metreye eşit olduğundan kuru hava ile birlikte ısı kaybı katlanarak artıyor. Uluslararası sağlık kuruluşları tüm havayolu şirketlerinden kabin ısını düşük tutmalarını istiyor. 

Kokpitaero

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.