Tırsan, Avrupa'nın en büyük Low-Bed fabrikasını faaliyete geçirdi

Tırsan, Avrupa'nın en büyük Low-Bed fabrikasını faaliyete geçirdi

Adapazarı kampüsünde Avrupa’nın en büyük ve en teknolojik Low-Bed fabrikasını faaliyete geçiren Tırsan, aralıksız sürdürdüğü teknolojik üretim yatırımlarıyla Avrupa’nın en geniş ürün gamını tek kampüste üretiyor.

 Üretim tesisi ve Ar-Ge yatırımlarını aralıksız sürdüren Türkiye’nin güvenilir lideri Tırsan, 2018 yılında temellerini attığı, Avrupa’nın en büyük Low-Bed ve özel araçlar fabrikasını faaliyete geçirdi. Tırsan Adapazarı üretim kampüsü; 365.000 metrekarelik bir alanda, yıllık toplam 20.000 araçlık kapasiteyle üretim yapıyor. Tırsan, Avrupa’da eşi benzeri olmayan bu dev tesisinde; 1.000’in üzerinde tekil ürün ile en geniş ürün gamını aynı çatı altında mükemmel bir verimlilik ve üstün kalitede üreterek, sektörde liderliğini devam ettiriyor. Tırsan ayrıca, yalın üretim felsefesini içselleştirerek, IT sistemlerini buna göre konfigüre edebilen dünyadaki tek üretici konumunda bulunmaktadır.

Ödüllü Ar-Ge merkezi ve aldığı inovasyon ödülleriyle başarılarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam eden Tırsan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Mayıs ayında açıklanan 2018 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde 121. sıraya yerleşti. Öte yandan Tırsan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), 2018 yılı İlk 1000 İhracatçı Listesi’nde 45. sıraya yükseldi. Otomotiv sektöründe ise 10. sıraya yükselen Tırsan, treyler sektöründe liderliğini devam ettirdi. Ayrıca, en büyük 4'üncü treyler üreticisi konumunda olduğu Avrupa’da da liderlik hedefine doğru emin adımlarla koşuyor.

1993’ten bu yana her yıl üretim süreçlerini geliştirerek, yeni teknolojilere yatırım yapmayı sürdüren Tırsan, Adapazarı fabrikasında 365.000 metrekarelik bir alana ve 20.000 araçlık yıllık üretim kapasitesiyle üretim kapasitesini altı katına çıkardı. Sahip olduğu ileri teknolojisiyle, Türkiye'nin en büyük treyler fabrikası ve Avrupa’nın da en modern tesisi olan Tırsan’ın Adapazarı tesisi, her 8 dakikada 1 treyler üretiyor. Tırsan, Avrupa’da genel kargo, soğuk zincir, intermodal, inşaat ve sıvı ürün taşımacılık sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılayan en geniş ürün gamı ile 55'ten fazla ülkedeki müşterisinin çok yönlü ihtiyaçlarına çözümler sunuyor.

Robotik ve Otomasyon Sistemlerine Yatırım Yapıyor

Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda, 2011-2017 yılları arasında robotik ve otomasyon sistemlerine yönelik 54 milyon Euro yatırım yapan Tırsan, kullandığı bu teknolojilerle üretimde verimlilik ve kapasite artışı yakalayarak, bugün toplamda 65 farklı üretim teknolojisini Adapazarı kampüsünde en verimli şekilde kullanıyor. 18 milyon Euro’luk yatırımla, bir yıldan kısa bir sürede tamamlanan yeni Low-Bed fabrikasında da tek vardiyada 1.250, çift vardiyada ise yıllık 2.500 adet Low-Bed üretiliyor. Toplamda 60.000 metrekare alan üzerine kurulu fabrikada, tüm üretim işlemleri tek bir alanda yapılıyor. Endüstri 4.0 prensiplerine göre yapılan fabrikada tam otonom konveyör hattında; RFID ve barkod teknolojileri kullanarak, robotlu kaynak, otomatik kumlama ve robotlu boyama ile en verimli şekilde en kaliteli ve dayanaklı Low-Bed'ler üretiliyor

tirsan-treyler-adapazari-fabrika.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.