Total'den elektrikli araçlar için yeni ürün: EV Fluids

Total'den elektrikli araçlar için yeni ürün: EV Fluids

Total Madeni Yağlar, binek araçlar için TOTAL QUARTZ EV FLUID, ağır dizel araçlar için TOTAL RUBIA EV FLUID ürünleriyle yüksek devirli elektrikli motorlar ve şanzımanlara özel çözümler sunuyor.

Total Madeni Yağlar, elektrikli araç sıvıları pazarına öncülük eden liderlerden biri olarak elektrikli ve hibrit araçlar için yenilikçi soğutma ve yağlama ürün grupları geliştirdi: Binek ve hafif ticari araçlar için TOTAL QUARTZ EV FLUID ve arazi araçları, elektrikli otobüsler ve diğer elektrikli ağır ticari araçlar için TOTAL RUBIA EV FLUID. Bu iki ürün grubuna ek olarak Total Madeni Yağlar şarj etme, depolama ve filo yönetimi için birçok çözüm sunuyor. Araçlar üretim hattından çıkmadan önce dolumu yapılan yüksek performanslı sıvılar, araçlara servis ömürleri boyunca eşlik ediyor.

Elektrikli ve hibrit araçlara talebin günden güne arttığını belirten Total Turkey Pazarlama Teknik Servisler Müdürü Özgecan Çakıcı, “Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre elektrikli araç satışlarının 2030 yılına kadar hafif ticari araç pazarının yüzde 20 ila 50’sini oluşturması bekleniyor. 2050’de ise yeni üretilen araçların yüzde 70’inin hibrit ve elektrikli olması öngörülüyor. Dünya çapında karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik alınan kararlar da elektrikli ve hibrit araçların geleceğinde büyük rol oynuyor. Orta ve uzun vadede yaşanacak bu değişim, madeni yağ sektöründe yeni teknolojilere uygun ürünlere ihtiyaç doğuruyor” dedi.

“EV (Electric Vehicle) Fluids geleneksel yağlardan ayrışıyor”

Total Madeni Yağlar özel yağlama ve soğutma sıvılarını elektrikli ve hibrit araçların gerektirdiği dört önemli konuya odaklanarak geliştirdi:

  • Yalıtkanlık: Elektrik akımı ile yapılan herhangi bir kullanım için emniyet açısından önemli bir gereklilik.
  • Elektrikli motorlarda bakır bobinlerin korozyona uğramasını önlemek ve polimer kaplamaları korumak için yeni elektrikli araç malzemelerinin kullanım şartlarına uygunluk.
  • Isınma: Elektrikli modellerde ısı hızlıca açığa çıkıyor ve ürünler yüksek hızlanmalarda veya hızlı şarj esnasında akülerin ısınmasını önlüyor.
  • Mekanik bileşenleri korumak, daha az sürtünme sağlamak ve araçların uzun süre verimli çalışması için gereken transmisyon ve diğer aksamların yağlanması.

Özgecan Çakıcı, “EV Fluids ürün gamımızdaki ürünler geleneksel motor ve şanzıman yağlarının standart yağlama, soğutma ve sürtünme önleme özelliğini taşımasının yanında dielektrik özelliği ile yalıtım, malzemeler ile uyum özelliği ile elektrik motor teknolojisinin malzemeleriyle rahat çalışma ve termal özellik ile çok yüksek sıcaklıkta yangın riskine karşı güvenli çalışma sağlıyor” diye ekledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.