Toulon açıklarındaki gemiyi Paris'ten yönettiler

Toulon açıklarındaki gemiyi Paris'ten yönettiler

Geçtiğimiz hafta, Toulon açıklarında bulunan tedarik gemisi VN Rebel'in Paris'ten başarıyla kontrol edildiği görüntüler yayınlandı.

Uzaktan gemi seyri, otonom gemilerin denemeleri için IMO gerekliliklerine uygun bir şekilde Fransız bayrağı altında gerçekleştirildi.

Seyir süresince operatör SeaOwl, Bureau Veritas ve Fransız denizcilik otoriteleri sürekli iletişim halinde kaldı.denizhaber.com Paris'teki kaptan, geminin uzaktan kumandası ile Fransız Akdeniz limanı olan Toulon açıklarında seyreden VN Rebel'in kontrolünü tam olarak devraldı.

VN Rebel'in seyri, Deniz Otonom Yüzey Gemilerinin (MASS) denenmesi için IMO kararına uyulmasını sağlayan Fransız bayrağının sahip olduğu yetkilerle gerçekleştirildi. Bu kararın ise Fransa'da bu büyüklükteki bir gemiye ilk kez uygulandığı vurgulandı.

Test sırasında, uzaktan navigasyon işlevlerinin kullanılabilirliğini kanıtlamanın yanı sıra, SeaOwl mürettebatı, iletişim bağlantısının kesilmesine neden olan bir hava olayı veya bir siber güvenlik saldırısı gibi çeşitli senaryolara da hazırlıklı olduğunu gösterdi.

SeaOwl sonraki adımının ise, bu konsepti açık deniz platformlarına hizmet sağlamak için tasarlanmış yeni inşa gemilere kurmak olduğunu belirtti.

DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.