Tren faciası: 65 kişi diri diri yandı

Tren faciası: 65 kişi diri diri yandı

Pakistan'ın Liyakatpur kenti yakınlarında hareket halindeki bir trende patlama meydana geldi, ardından yangın çıktı. Üç vagonun yandığı faciada en az 65 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer can kaybının artmasından endişe duyuyor.

Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, ülkenin güneyindeki Karaçi’den kuzeyindeki Ravalpindi’ye giden Tezgram ekspresinde, Rahim Yar Han kentinin Liyakatpur ilçesi yakınlarında bir patlamanın ardından yangın çıktığını bildirdi.

Patlamaya yolcuların kahvaltı hazırlamak için kullanıldığı “kamp ocağı” adlı iki küçük tüpün neden olduğu belirtildi.

Trendeki yolculardan bazılarının patlama sonrasında ve yangın sırasında panikle trenden atladıkları için hayatını kaybettiğini belirtti.

ORDU DESTEĞE GELDİ

Yerel medyaya konuşan yetkililer üç vagonu tamamen saran yangın ve patlama nedeniyle ölü sayısının 65’e çıktığını açıkladı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC trenin üç vagonunun yandığı faciada en az 30 kişinin yaralandığını duyurdu.

Anadolu Ajansı, kurtarma ve tedavi çalışmalarına destek için Pakistan ordusunun da doktorlarını bölgedeki hastanelere ve kaza yerine yolladığını aktardı.

Ordu, durumu kritik olan yolcuları, başka hastanelere transfer için helikopter ambulans da gönderileceğini açıkladı.

Pakistan Başbakanı Imran Khan, faciada hayatını kaybeden kurbanlar için başsağlığı diledi ve yaralılara en iyi tedavi hizmetlerinin sunulması için talimat verdiğini açıkladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.