Treylerden alüminyum folyoya sarılı göçmenler çıktı

Treylerden alüminyum folyoya sarılı göçmenler çıktı

İstanbul Ambarlı Limanı'ndan İtalya'ya gitmeye hazırlanan TIR'da yapılan X-Ray kontrolünde, alüminyum folyoya sarılmış 6 kaçak göçmen tespit edildi. Göçmenler TIR'ın dorsesinden çıkarılarak gözaltına alındı.

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Ro-Ro gemisi ile İtalya'ya gitmek üzere Ambarlı Limanı'na gelen ve içerisinde kuru gıda olduğu beyan edilen TIR'ın dorsesindeki mührün tahrip edildiğini fark etti. TIR, şüphe üzerine detaylı kontrol için X-Ray cihazına sokuldu. Yapılan taramada, TIR'ın dorsesinde insana benzer değişik şekillerde sülietler olduğu tespit edildi.

FİLİSTİNLİ 6 KAÇAK GÖÇMEN

Bunun üzerine TIR'ın dorsesi bu kez fiziki arama yapılmak üzere açıldı. Aramalarda alüminyum folyoya sarılı halde 6 kaçak göçmen bulundu. Dorseden çıkarılan göçmenlerin üzerlerinde herhangi bir kimlik belgesi çıkmadı. Mülakatlarda Arapça konuştukları ve Filistin uyruklu oldukları öğrenilen Ahmad K., Aram W., Soran K., Tahsen E., Taib F. ve Kawan F. gözaltına alındı.

TIR ŞOFÖRÜNE İŞLEM YAPILDI

Ambarlı Limanı'ndan Ro-Ro gemisiyle İtalya'ya gitmeye hazırlanan TIR'ın şoförü Mahmut C. hakkında da adli işlem başlatıldı.

kacak-gocmenler2.jpg

Nihat ULUDAĞ – HABERTÜRK

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.