Turgut Erkeskin, FIATA Başkanlık Divanı'na seçildi

Turgut Erkeskin, FIATA Başkanlık Divanı'na seçildi

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, kongrenin son günü yapılan seçimlerde en yüksek oyu aldı ve ‘Kıdemli Başkan Yardımcısı’ olarak FIATA Başkanlık Divanı’nagirdi.

445 üyesi ile Türk lojistik sektörünün çatı kuruluşlarından UTİKAD, uluslararası bir başarının daha sahibi oldu. 2010-2016 yılları arasında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan ve halihazırda UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Turgut Erkeskin, FIATA Başkanlık Divanı’na seçildi.

2013 yılından bu yana FIATA Yönetim Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı ve FIATA Avrupa Bölge Başkanlığı görevini yürüten Erkeskin, 4-8 Ekim tarihleri arasında Malezya’da düzenlenen FIATA Dünya Kongresi kapsamında gerçekleştirilen 2017 FIATA Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimlerde adaylar arasında en yüksek oyu alarak Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak Başkanlık Divanı’na girdi.

FIATA Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra FIATA Avrupa Bölge Başkanlığı, Dünya Kongresi Düzenleme Komitesi üyeliği, Denizyolu Çalışma Grubu, Sürdürülebilir Lojistik Çalışma Grubu üyeliği görevlerini yürüten Turgut Erkeskin, FIATA’da üstlendiği bu önemli görevlerle Türkiye lojistik sektörünü ve UTİKAD’ı da uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmekteydi. Bu başarılı çalışmaların sonucu olarak son FIATA genel kurulunda yapılan seçimlerde, geçerli oyların neredeyse tamamını alarak en yüksek oyla Başkanlık Divanı’na giren Kıdemli Başkan Yardımcısı oldu.

FIATA Başkanlığı’na da Pakistan temsilcisi Badar Badat’ın seçildiği bu genel kurulda seçilen Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu üyeleri önümüzdeki iki yıl boyunca görev yapacak. Erkeskin Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevine ek olarak FIATA bünyesindeki diğer görevlerine de devam edecek.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener başkanlığında kongreye katılan 16 kişilik UTİKAD delegasyonu kongre kapsamında yapılan toplantılara ve ikili iş görüşmelerine katıldı. Bu görüşmelerin yanı sıra seçimlere yönelik lobi çalışmalarını da yürüten UTİKAD delegasyonu alınan bu çok başarılı sonuçla kongreyi tamamladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.