Türk pilotlara 18 bin dolar maaş teklifi

Türk pilotlara 18 bin dolar maaş teklifi

Havayolu şirketlerinin pilot ihtiyacını karşılamak için dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen toplantılarından biri İstanbul`da düzenlendi.

Havayolu şirketlerinin pilot ihtiyacını karşılamak için dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen toplantılarından biri İstanbul'da düzenlendi.

Pilot Career Show adı altında İstanbul'da bir otelde düzenlenen kariyer buluşmasına çok sayıda Türk pilot katıldı. Türk şirketlerden Pegasus ve SunExpress'in de katıldığı, stand açarak görüşme yaptığı toplantıda Emirates başta olmak üzere Avrupa ve Asya'nın önemli havayolu şirketleri için pilotlarla görüşmeler yapıldı. 

Türkiye'deki döviz kurunun yükselmesi ile birlikte maaşları önceki yıllara göre değer kaybeden pilotlar, cazip teklifler sunan şirketlerle görüşme fırsatı buldu.

Özellikle Asyalı ve Körfez havayollarının yüksek maaş teklifleriyle karşılaşan pilotlar broker firmalar vasıtasıyla da toplantıya katılmayan şirketlere başvuruda bulundu.

Bir çok firma dolar ve euro bazında maaş teklif ederken pilot ihtiyacı olan firmalar arasında en yüksek maaşı A320 tipi uçak için pilot arayan VietJet oldu. VietJet'in kaptan pilotlara 18 bin dolar, F/O'lar için 8 bin dolarlık teklifinin Türk pilotların aklını çelip çelmeyeceği merak konusu oldu.

İşte görüşmeye katılan şirketlerin maaş teklifleri;

ekran-resmi-2018-06-22-10.35.22.png

Millliyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.