Türkiye, Avrupa uçuş trafiğine en fazla katkı yapan ikinci ülke

Türkiye, Avrupa uçuş trafiğine en fazla katkı yapan ikinci ülke

EUROCONTROL verilerine göre, THY, en fazla uçuş yapan ikinci havayolu şirketi; Atatürk Havalimanı ise en çok büyüyen havalimanı!

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından yayınlanan Şebeke/Ağ Operasyonları Raporu’na göre, Türkiye, Aralık 2017'de Avrupa uçuş trafiğine en fazla katkı yapan ülkeler sıralamasında ikinci oldu. Avrupa'nın toplam uçak trafiği aralıkta bir önceki aya göre yüzde 1,9 artarken, trafik ağına en fazla uçuş ilave eden ilk beş ülke İspanya, Türkiye, Polonya, Kanarya Adaları ve Portekiz olarak belirlendi.

Atatürk Havalimanı dördüncü oldu

Türk Hava Yolları (THY) da Avrupa hava trafik ağına en çok katkı yapan havayolu şirketleri sıralamasında Eurowings'in ardından günlük 116 yeni uçuş ilavesiyle ikinci sırada yer aldı. Havaalanı kalkış trafiklerine ilişkin istatistiklere göre de Atatürk Havalimanı aralık ayında günlük 595 kalkış trafiğiyle dördüncü oldu.

THY, en fazla uçuş yapan ikinci havayolu şirketi 

Havayolu işletmelerinin toplam trafiğine göre yapılan sıralamada, Ryanair günlük bin 683 uçuşla birinci sırada yer alırken, THY günlük bin 214 uçuşla en fazla uçuş yapan ikinci havayolu şirketi olarak dikkati çekti. Pegasus Havayolları da günlük ortalama 429 uçuşla 50 havayolu şirketi arasında 13'üncü sıraya yerleşti. 

Atatürk Havalimanı en çok büyüyen havalimanı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) internet sitesinde, Avrupa Havalimanları Konseyinin (ACI) aralık ayı ve 2017 yıl sonu verilerine de yer verildi. Buna göre, Atatürk Havalimanı, yolcu sayısını aralıkta yüzde 15,9 artırarak, Avrupa'nın bu konuda en çok büyüyen havalimanı olarak öne çıktı. 

T24

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.