Türkiye-İran tren hattı çalışmalarına başlandı

Türkiye-İran tren hattı çalışmalarına başlandı

Hicaz Demiryolu'nu da canlandıracak hat ile Çin'den veya Kazakistan'dan gelen bir yük Kars üzerinden Suudi Arabistan ve Güney Afrika'ya kadar tren hatları ile ulaştırılabilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Bakü-Tiflis- Kars ile Londra'dan Pekin'e kadar kesintisiz bir ağ ile Türkiye'nin bölgenin lojistik merkezine dönüşmesi için attığı adımın ardından önemli bir adım da Türkiye'nin güney sınırlarında atılacak. Hükümet, Kars-Iğdır-Nahcivan hattını tamamlayıp İran'a bağlayarak hattı güneye Hürmüz Boğazı'na indirmek için çalışmalara başlandı. Ayrıca Irak'la da görüşmeler başlatıldı.

HİCAZ YENİDEN CANLANACAK

Irak'taki hat Ürdün üzerinden Suudi Arabistan'a indirilecek ve Hicaz Demiryolu tekrar canlandırılacak. Böylece Çin'den veya Kazakistan'dan gelen bir yük Kars üzerinden Suudi Arabistan ve Güney Afrika'ya kadar tren hatları ile ulaştırılabilecek. Sudan ile de temasların sürdüğünü anlatan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Amaç oradan Suudi Arabistan, Mısır üzerinden hattın Sudan'a ve oradan da Güney Afrika'ya kadar kesintisiz hale gelmesi. Bunu sadece Hicaz ile düşünmek doğru değil. Türkiye'nin Asya ile Avrupa'yı bağlayan demiryolu ağını Afrika'ya bağlamak diye söylersek daha doğru olur. Muhatap ülkelerin de bu konuda ilgileri çok üst seviyede" dedi.

Sabah

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.