Tuzla'da 80 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

Tuzla'da 80 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

Tuzla'da bir iş yerine düzenlenen baskında 80 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tuzla’da bir iş yerinde kaçak akaryakıt üretildiği yönünde bilgi üzerine çalışma başlattı.

Söz konusu iş yerine baskın yapan ekipler, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Burada arama yapan ekipler, işlem yapılmak üzere bekletilen çok sayıda atık yağ dolu varil, madeni yağı akaryakıta çevirmekte kullanılan kaynatma ve asit tankı, akaryakıtın araçlara aktarılması için motorlu pompa, akaryakıt tankı ve 80 bin litre akaryakıt ele geçirildi.

Şüphelilerin organize sanayi bölgeleri ile oto tamirhanelerinden topladıkları atık yağları, belirli işlemlerden geçirdikten sonra piyasada "10 numara yağ" olarak bilinen akaryakıta çevirdikleri ve lojistik firmalarına çalışan tır ve kamyon sahiplerine sattıkları öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınanlar arasında bulunan iş yeri sahibi T. Ç.'ye ayrıca çevreye zarar verdiği gerekçesiyle 396 bin lira idari para cezası uygulandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.