U.N Ro-Ro, dev satın alma ve yeni CEO’suyla başladı

U.N Ro-Ro, dev satın alma ve yeni CEO’suyla başladı

U.N Ro-Ro, yeni yıla bomba gibi girdi. En büyük iki rakibinden biri olan Ulusoy Denizcilik’i bünyesine katan firma, bugün itibariyle Sedat Gümüşoğlu’nun yerine gelen yeni CEO ile yürüyecek.

U.N Ro-Ro, yıla yeni hamlelerle başladı. Ulusoy Denizcilik’i 215 milyon Euro’ya satın alan şirket, Çeşme-Trieste hattında satın alma öncesine göre daha avantajlı navlunlarla taşıma yapmayı hedefliyor. U.N Ro-Ro’nun Ulusoy Denizcilik’i satın alma harekatı aylar öncesine dayanıyor. Görevi bugün itibariyle devreden Sedat Gümüşoğlu’nun yürüttüğü satın alma görüşmeleri geçen hafta tatlıya bağlandı.

Bütün hissedarlar imzaladı

Ulusoy Denizcilik, çok parçalı bir hisse yapısına sahip. Ulusoy ailesinden Yılmaz Ulusoy’un yüzde 23, Haluk Ulusoy’un yüzde 23, Alican Ulusoy’un yüzde 23, Rifat Karakimseli’nin Hüsnü Özyeğin’e devrettiği yüzde 27, Erol Soylu’nun yüzde 2 ve Genel Müdür Mesut Cesur’un yüzde 2 hissesi bulunuyordu. Tüm hissedarların anlaşmaya imza attığı ve 215 milyon Euro’nun hisse paylarına göre bölüştürüleceği açıklandı.

Gümüşoğlu yerine Boztepe

Bu arada, bugün itibariyle (20 Ocak 2017) U.N Ro-Ro’da bir de yönetim değişikliği yaşandı. Uzun yıllardır CEO’luk görevini yürüten Sedat Gümüşoğlu, bugün itibariyle yerini DHL Freight’in Genel Müdürü Selçuk Boztepe’ye bırakacak. Gümüşoğlu’nun yine şirket bünyesinde yönetim kurulu üyesi ve danışman olarak istihdam edileceği bildirildi.

U.N Ro-Ro, Ulusoy Denizcilik ile neleri de satın aldı?

Ulusoy Denizcilik'in bünyesinde Çeşme Limanı'nın dışında, 4 Ro-Ro gemisi ve 4 de dökme yük gemisi bulunuyor. 

Selçuk ONUR – LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.