Uber Copter ABD'de start aldı, bizde de başlayabilir

Uber Copter ABD'de start aldı, bizde de başlayabilir

Her ne kadar Türkiye’de taksiciler ile arasında bir çatışma olsa bile Uber, Dünya genelinde en çok tutulan kuruluşlar arasında. Özellikle bu son hizmet Uber Copter Uber’in değerini son derece arttıracak gibi görünüyor.

Havacılık sektörü için önemli bir mihenk taşı olabilecek Uber Copter sistemi devreye giriyor. Hava yolu ile yapılan yolculuklar, karayolu kullanılarak yapılanlara göre çok daha kısa sürebiliyor. Özellikle de acil işi olanlar veya bir an önce herhangi bir nokta yetişmesi gerekenler, genellikle hızlı havayolu sistemlerini kullanmaya çalışıyor. Daha çok Uber platformunun karayolu ile hizmet verdiği bilinse bile esasında şirket, kendi helikopterleri ile de yolcularına destek oluyor.

 Uber şirketi tarafından verilecek olan bu hizmet, şu an için yalnızca Manhattan ve John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı arasında gerçekleşecek.

Normal şartlarda bu mesafedeki bir yol, yaklaşık olarak 2 saat civarında sürebiliyor. Ancak Uber’in kurmuş olduğu helikopter sistemi sayesinde, sadece 8 dakika içerisinde bu mesafe aşılabilir. Şu an için şirket, bu sistemi deniyor ve ortaya çıkacak sonuçlara göre yaygınlaştırmayı planlıyor.Diğer teknoloji şirketlerinin yaptığı gibi Uber de, öncelikli olarak müşterilerin bundan memnuniyet duymasına dikkat ediyor.

Bu hizmetin fiyatından da bahsetmek gerekiyor. Şirket tarafından verilen helikopter hizmetinden yararlanacak kişiler 250 dolar ödeyecek. Bu, şirketin taksi hizmetine göre oldukça pahalı olacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.