Uber-First Class konseptine hazır olun

Uber-First Class konseptine hazır olun

Uçaklara çift kişilik yatak yerleştiren havayollarına gittikçe artan bir rağbet var. Bu nedenle müşteri deneyimini daha da iyileştirmek üzere, havayolları lüx ve konforlu hizmet için savaşıyor.

Uçaklara çift kişilik yatak yerleştiren havayollarına gittikçe artan bir rağbet var.  Bu nedenle müşteri deneyimini daha da iyileştirmek üzere, havayolları lüx ve konforlu hizmet için savaşıyor.

Abu Dhabi merkezli havayolu Etihad'ın 2014 yılında, devrimci Uber-First Class konsepti olan Residence'ı açıkladı. First Class kabin de, ek bir üç odalı bölüm mevcut oturma odası, banyo ve yatak odası hemen superjumbo A380'in ön kısmında bulunuyor.

Etihad Havayolları'nın başkanı ve CEO'su olan James Hogan; "Bu yeni yaşam alanları uçak içi ürün ve hizmet standartlarını ticari havacılıkta en üst seviyeye çıkaracak ve hava yolcularının uçuş konforundan beklentilerini değiştirecek " dedi.etihad_a380.jpg

Ancak "gökyüzündeki lüks butik otel deneyimi" sadece süper zenginlerin elinde ve talep fazlaydı. Uçakta lüx konforu tercih eden süper zenginler Londra'dan Abu Dabi'ye RT/için yaklaşık 26.000 dolar ödüyor.

Etihad Residence’ye aşırı talep sonrası, şaşırtıcı bir şey oldu. Doha merkezli Qatar Airways geçen sene, Qsuite adlı yeni bir business class ürününü B777s'de çıkaracağını açıkladı ve çift kişilik yataklara sahip olacaktı. Bu, Etihad’ın çift kişilik yatak pazarına göz dikmek anlamına geliyordu ve daha ucuzdu. (Şubat ayında iki kişi için yaklaşık 19.000 dolar, New York'tan Doha'ya RT/İçin).

Qatar Airways Group CEO'su Al Baker, Katar Havayolları'nın rakibi olan Ortadoğu'daki taşıyıcı Etihad'a karşı önlemini yükselttikten sonra " Business Class’ta ilk kez çift kişilik yatağı bulunan bu yenilikçi teklifle, yolcularımız için mümkün olan en iyi deneyimi sunma konusundaki kararlılığımız devam ediyor’’ dedi.qsuite-770x472.jpg

Qatar Airways, geçen yılın sonunda Qsuite'e sahip ilk yeni A350-1000 uçağını teslim alınması gerekiyordu ancak Şubat 2018'e ertelendi

A350-1000 uçaklarında çift kişilik yataklara dönüşen altı eşleştirilmiş koltuk olacak: 1EF, 3EF, 5EF, 7EF, 9EF ve 11EF, 1-2-1 düzeninde B777 ile aynı . Ayrıca, A350-900 Qsuite’ler beş adet çift kişilik yatağa sahip olacak. 

Qsuite'yi hangi güzergâhta bulabilirim?

Doha-Londra'da başlatıldı. Doha-Paris ve Doha-New York ve Doha-Washington DC güzergâhların da bulabilirsiniz.

Her süitin kapıları üzerinde "Rahatsız Etmeyin" işaretleri bile var.

Havayollarında çift yatak konusundaki pazar talebini Singapur Havayolları da gözlemledi ve Çift Yataklı Hizmetini Aralık ayında A380 ile piyasaya sürdü.  Singapur'dan Sidney'e iki kişilik tek yön A380 uçuş 7,186 $ maliyetinde. Singapur Havayolları bu hizmet için filosunda 850 milyon dolarlık bir yatırımın yaptı. 16 Şubat'ta çift kişilik yataklar, Singapur-Londra hattında da uçmaya başlayacak. 18 Şubat - 6 Nisan tarihleri arasında da yeni A380'ler Hong Kong seferlerinde de hizmete başlayacak.

AirNewsTimes 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.