Uber, sürücüsüz araç için Toyota ile yakın temasta

Uber, sürücüsüz araç için Toyota ile yakın temasta

ABD merkezli araç paylaşım uygulaması ve teknoloji geliştiricisi Uber, bu zamana kadar araç alımında tercih ettiği Japon otomotiv devi Toyota ile beraber akıllı sürüş ve sürücüsüz araç teknolojileri üzerine iş birliği yapacak.

Dünya çapında büyük şehirlerde -en güncel örneğinde İstanbul’da- taksi şoförleriyle başı dertten kurtulmayan Uber, bir yandan da sürücüsüz araç teknolojisi geliştirmelerine ağırlık veriyor. Mobil uygulama ‘start-up’ı olarak başlayıp, akıllı sürüş teknolojileri ve donanımları geliştirme firmasına dönüşen ABD merkezli Uber, faaliyetlerinin en başından beri taksi filosundaki araçların büyük çoğunluğunu temin ettiği Japon otomotiv devi Toyota ile sürücüsüz araç geliştirme çalışmalarını hızlandırdı.

Japon Nikkei gazetesinde yer alan habere göre Uber, bünyesindeki Ar&Ge projelerinin son halini yeni Toyota modellerinde kullanmak üzere bir süredir görüşme halinde oldukları bildiriliyor.

Sürücüsüz araç geliştirmesi yarışında, Google’ın satın aldığı Waymo ile sıkı rekabet içerisinde olan Uber, Toyota ile yapacağı işbirliği ile öne geçebileceği konuşuluyor.

Uber’in bu zamana kadar yürüttüğü sürücüsüz araç testlerinde Ford, Daimler (Mercedes) ve Volvo’nun güncel modelleri kullanılıyordu. Geçtiğimiz yıl Volvo’dan 24 bin adet XC90 sipariş eden firma, bu alanda ne kadar büyük çaplı yatırımlar yapıldığını bir kez daha göstermişti.

Hürriyet Oto 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.