UBER ve taksiciler buluşuyor

UBER ve taksiciler buluşuyor

Bakan Tüfenkci, Uber ve taksiciler arasındaki krize el attı: İki tarafı masaya oturtmadan bir karar vermek istemiyoruz.

Taksiciler ve mobil taşımacılık uygulaması Uber arasında giderek şiddetlenen kriz masaya yatırılacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Uber ve taksici geriliminin ardından tarafların aynı masaya oturacağını açıkladı. Tüfenkci, önümüzdeki günlerde tarafların bir araya geleceğini söyledi. Bakan Tüfenkci, Hatay ziyaretinde bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Taksiciler ve Uber gerilimi sorulan Tüfenkci, Bakanlık olarak daha önce sektör analizi yaptıklarını belirterek şöyle devam etti: “Sektör analizlerinde taksici esnafımızın ortaya koyduğu sorunlar olarak karşımıza çıkmıştı. Biz serbest teşebbüs hürriyetinden yanayız. Uber vatandaşta bir karşılık bulduğu için yer alıyor ve piyasa kazanıyor. Direkt Bakanlığımızın yetkisinde olan bir konu da değil. Ama esnaflar yönü itibarıyla Türkiye’de gerek taksici esnafımızın kendini check etmesi, gerek de vatandaş neden Uber’i tercih ediyor bunu iyi analiz etmeliyiz. Bunun için sektör analizlerini yapıyoruz.”

ŞİDDETLE SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ 

Şiddet kullanılmasına karşı olduklarının altını çizen Tüfenkci, “Basına yansıyan hususlar hem taksici esnafımıza yakışmıyor, hem de tarafların doğru zeminde anlaşamamalarına neden oluyor. İçişleri, Maliye ve Ulaştırma Bakanlığımızı da devreye sokarak belki bir koordinasyon içinde bir çalışma başlatacağız” dedi.

DİNLEMEDEN KARAR VERMEK İSTEMİYORUZ

“Tarafları dinlemeden, iki tarafı masaya oturtmadan bir karar vermek istemiyoruz” diyen Tüfenkci, “Bu güne kadar yapılan düzenlemeler tarafların görüşü alınarak yapıldı” dedi. Uber’in tamamen kaldırılmasının ya da meşruiyet kazandırılmasının mümkün olup olmadığı sorulan Tüfenkci, “Önümüzdeki günlerde tarafları dinlemek istiyoruz. Arkadaşlarımıza yeni talimat verdik” diye konuştu. 

Akşam

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.