Üreticiler ihracat sıkıntısı yaşıyor

Üreticiler ihracat sıkıntısı yaşıyor

Domates, salatalık gibi sebze ürünlerinde Rusya’ya ihracatın henüz başlamamış olması üreticileri sıkıntıya sokarken, Rusya’nın beklediği dosyanın biran önce gönderilmesi istendi

Alanya bölgesindeki sebze üreticileri, Rusya’ya yönelik ihracatın henüz başlamamış olmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade ederken, ihracatın önünün biran önce açılmasını istediler.

Konuyla ilgili olarak Gerçek Alanya Gazetesi’ne açıklama yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Rus yetkililerin Tarım Bakanlığı’ndan ihracat kriterleri ile ilgili dosya beklediklerini ifade ederek, “Bu dosya biran önce tamamlanıp, Rus yetkililere iletilmeli. Rus yetkililer geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada, sebze ihracatının başlayabilmesi için bu dosyayı beklediklerini söylediler. Türkiye Tarım Bakanlığı yetkilileri bu dosyayı ne kadar erken verirse, üreticilerimiz açısından o kadar iyi olur. Kasım ayının ortasına yaklaştık ancak, Rusya’ya sebze ihracatının önü hala açılmadı” dedi.

MALİYETİN ALTINDA

Şu anda hal fiyatlarının maliyetin altında olduğunu da vurgulayan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, “İç pazar üreticiyi kurtarmaz. Halde verilen fiyatlar maliyetin altında kalıyor. Domates, salatalık gibi sebze ürünlerinde Rusya’ya yönelik ihracat henüz başlamadı. Bu nedenle halde yaprak kımıldamıyor. Eğer durum bir süre daha böyle devam ederse para etmeyen ürünleri çöpe dökmek zorunda kalabiliriz, Tarım bakanlığı yetkililerinden hızlı davranmalarını ve istenen dosyayı biran önce Rus yetkililere iletmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.