Vagondan vagona tahıl aktarım merkezi hayata geçti

Vagondan vagona tahıl aktarım merkezi hayata geçti

Pasifik Eurasia Lojistik’in Gürcistan sınırında kurduğu vagondan vagona tahıl/bakliyat aktarma merkeziyle, ithalatçıların gemilerle en az 3 bin ton buğday getirme şartı da ortadan kalkmış oldu. Artık isteyen istediği kadar alım yapabilecek.

Pasifik Eurasia Lojistik, demiryolundaki yatırımlarını ve ilkleri sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık 9 ay süren çalışmalar sonunda bir hayal daha gerçekleştirilerek Türkiye’de ilk vagondan vagona tahıl/bakliyat aktarma merkezi faaliyete geçti.

Gürcistan sınırında bulunan Canbaz istasyonunda 2.100 rakım ve -10 derece gibi zorlu şartlara karşın tamamen yerli ve özel olarak imal ettirilen Pnomatik makinesi ile ilk vagondan vagona tahıl aktarımı hayata geçti. Böylece Türkiye’nin ilk vagondan vagona tahıl/bakliyat aktarma merkezinin faaliyetleri de start almış oldu. Artık üreticilerimiz ucuz ve kaliteli hammaddeye rahatlıkla ulaşabilecek.

Bu operasyon merkezini kurarken aktarma makinelerini yerli mühendislere özel olarak imal ettirdiklerini ifade eden Pasifik Eurasia Lojistik Uluslararası Pazarlama Müdürü Ahmet Burak İçen. “Pnomatik makinamız saatte 60 ton tahıl/bakliyatı bir vagondan diğer vagona aktarabiliyor. Kurduğumuz demiryolu taşıma sistemine aktarma makinamızı da entegre ederek üreticilerimizin lojistik maliyetlerini düşürüyoruz.

ahmet-burak-icen.jpgRus Ray aralığında da hizmet verecek

Kurduğumuz aktarma merkezi sistemiyle ray genişlik sınırını tamamen ortadan kaldırdık. Boji değişimine ilaveten Vagondan vagona tahıl aktarma modeli ile ray genişliği 1520 mm olan eski Sovyetler Birliği ülkeleri ile ülkemizinde sahip olduğu Avrupa standartlarındaki ray genişliği 1435mm farkını da ortadan kaldırmış olduk. Artık üreticilerimiz Sibirya, Urallar, Tataristan, Kazakistan’daki kaliteli buğdayı Türkiye’ye istediği ölçüde getirebilir duruma geldi” diye konuştu.

Artık isteyen istediği kadar buğday getirebilecek

Uncularımızın buğday ithalatında gemilerle en az 3.000 ton getirmesi gerekirken şuan kurdukları demiryolu taşıma sistemiyle istediği miktarda ve daha uygun fiyata buğday getirebileceklerinin altını çizen Ahmet Burak İçen, sözlerine şöyle devam etti: Aynı zamanda ihracatçılarımızı Rusya’da karayolunun ulaşamadığı yerler ve Sibirya dahil olmak üzere demiryolu ağımızla konteyner temini dahil en uç noktalara kadar taşıyoruz.

Ülkemizin demiryoluna katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Pasifik Eurasia olarak, TCDD T’nin resmi operatörü, Rusya Federasyonu Demiryolları RZD Logistics, Gürcistan Demiryolları MS Agency, Kazakistan Demiryolları KTZ Express ve Azerbaycan Demiryolları ADY Konteyner ve ADY Express’in, Özbek Demiryolları UDY’nin Türkiye resmi acentesi olarak çalışıyoruz. Aynı zamanda XİAN Dry Port işletmesinin Türkiye Temsilcisi ve ÖBB (Avusturya Demiryolları) Avrupa Taşımaları resmi partneriyiz ve ihracatçımızın yükünü bir nebze olsun hafifletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

vagondan-vagona-aktarim-pasifik-eurasia(1).jpgvagondan-vagona-aktarim-pasifik-eurasia(4).jpgvagondan-vagona-aktarim-pasifik-eurasia(5).jpg

LOJİPORT - ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.